Görgü şahitleri, ABD'nin El Haşimi operasyonunu anlattı

Düzenleyen:
Görgü şahitleri, ABD'nin El Haşimi operasyonunu anlattı

DÜNYA Haberleri

ABD, İdlib'de DEAŞ elebaşını öldürdü. Çatışmanın yaşandığı köyde oturanlar, operasyonu anlattı.

ABD, Suriye İdlib'in Atme köyü yakınlarındaki bir eve, dün gece bir F-16 savaş uçağı ve helikopter desteğiyle operasyon gerçekleştirdi. ABD Başkanı Joe Biden, bugün yaptığı açıklamada, operasyonda DEAŞ lideri Ebu İbrahim El Haşimi'nin etkisiz hale getirildiğini söyledi. 

Görgü şahitleri, ABD'nin El Haşimi operasyonunu anlattı

Köyde oturanlar da yaşanılanları anlattı. Ebu Muhammed "Gece helikopter sesleri duymaya başladık. Çocuk ve kadınlar çok korkmuştu. Şiddetli patlama ve kurşun sesleri geliyordu. O sırada bölgeye havadan indirme operasyonu olduğunu öğrendik. Helikopterler bölgede saatlerce uçuş yaptı. ABD askerlerinin hedef aldığı bölgede bazı ev ve iş yerlerinde hasar oluştu. Kamplarda çok büyük korku hakimdi. Megafonlardan bölgeyi terk edin diye anonslar işittik. Helikopterlerden açılan ateşlerin şiddetli sesini duyuyorduk" diye konuştu.

Görgü şahitleri, ABD'nin El Haşimi operasyonunu anlattı

Atme sakinlerinden Ebu Amir de "Gece saat 1 civarında düşük irtifada uçuş yapan helikopterlerin seslerini duyduk. Sesleri çok rahatsız ediciydi. Çok korkmuştuk. Neler oluyor diye bakmak üzere evin balkonuna çıktım. Helikopterleri gözlerimle gördüm, yaklaşık 15 dakika sonra ateş açmaya başladılar. Yaklaşık bir saat sonra da makineli tüfeklerle vurdular. Megafonlarla evleri boşaltın sesleri duyuyorduk. Ancak burada bir sürü ev vardı. Hangi evlerin boşaltılacağını anlamadık. Bu sırada çocuklar çok korkmuştu. Çocukları güçlükle sakinleştirdik. Sabah uyandığımızda bilançoyu öğrendik." ifadesini kullandı.

Öte yandan, enkazda çalışma yapan Sivil Savunma ekipleri, baskında 6'sı çocuk, 4'ü kadın 13 kişinin öldüğünü bildirmişti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...