Ukrayna saflarında Rusya'ya karşı savaşmak istiyorlar! 20 bin kişi başvurdu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ukrayna saflarında Rusya'ya karşı savaşmak istiyorlar! 20 bin kişi başvurdu

DÜNYA Haberleri  / İHA

Rusya'nın Ukrayna topraklarındaki işgal girişimi sürerken, Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, yurt dışından yaklaşık 20 bin kişinin Ukrayna saflarında Rusya’ya karşı savaşmak için başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Dünyanın gözü 12 gündür Ukrayna'da. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in verdiği emir doğrultusunda Rus ordusunun Ukrayna topraklarındaki işgal girişimi devam ediyor. İki taraf, bugün 3'üncü kez müzakere masasına oturacak.

20 BİN KİŞİ BAŞVURDU

Dünyanın birçok ülkesinden yaptırım kararları ve kınama mesajları peş peşe gelirken bölgeden haberler de gelmeye devam ediyor. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, yurt dışından yaklaşık 20 bin kişinin Rusya'ya karşı Ukrayna saflarında savaşmak için başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Rusya'nın saldırılarına karşı yabancı savaşçılara kapılarını açan Ukrayna, dün başvuru almaya başlamıştı. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba yerel basına verdiği demeçte, 52 ülkeden yaklaşık 20 bin kişinin Ukrayna saflarında Rusya’ya karşı savaşmak için başvuruda bulunduğunu açıkladı. Kuleba, başvuruların hangi ülkelerden geldiğini ise belirtmedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...