Rusya Ukrayna için Suriye'den yabancı savaşçılar topluyor iddiası

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rusya Ukrayna için Suriye'den yabancı savaşçılar topluyor iddiası

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD basını tarafından Rusya'nın Ukrayna savaşı için Suriye'den daha önce yabancı şehir savaşı tecrübesi olan savaşçılar topladığı iddia edildi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 12. gününde saldırıları devam ederken Ukrayna ise hem orduyla hem halkla beraber Rus birliklerine karşı ülkeyi savunuyor. Ukrayna'nın açıklamasına göre 1o gün içinde 11 binden fazla Rus askeri öldürüldü. BM verilerine göre ise 400'e yakın Ukrayna'lı sivil hayatını kaybetti, bin kişiden fazla Ukrayna'lı sivil ise yaralandı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali için NATO ve AB ülkelerinden birçok yaptırım uygulanmış ve Rusya'nın en büyük bankası Sberbank Avrupa pazarından çekilmişti. Rusya ve Ukrayna arasında müzakereler devam ederken ABD basınında yer alan bir haber gündeme bomba gibi düştü. Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, adı açıklanmayan üst düzey bazı Amerikalı yetkililere dayandırdığı haberinde, Moskova yönetiminin Ukrayna'daki savaşın gidişatı doğrultusunda yeni yöntemler için arayışta olduğunu kaydetti.

ŞEHİR SAVAŞLARI 

Gazeteye konuyu değerlendiren 4 ABD'li yetkili, başta Kiev olmak üzere Ukrayna'da şehir savaşlarının yaşanması ihtimalinin artması üzerine Rusya'nın Suriye'den yabancı savaşçı götürmek üzere bu kişileri topladığını iddia etti.

MAAŞ KARŞILIĞINDA SÖZLEŞMELİ SAVAŞÇI

Haberde, Rusya'nın Suriye'de şehir savaşlarında tecrübeli olan yabancı savaşçıları özellikle Kiev odaklı olarak topladığı ve bu kişilere belirli bir maaş karşılığında ve sınırlı süreyle sözleşme önerdiği belirtildi.

ABD'li yetkililer, şu ana kadar bu süreçte kaç Suriyeli yabancı savaşçının toplandığı ya da bu kişilerin ne zaman Ukrayna'ya gönderileceği gibi detayların ise henüz net olmadığını belirtti.

UKRAYNA'YA 16 BİN SAVAŞÇI BAŞVURUSU

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski de farklı ülkelerden 16 binin üzerinde yabancı savaşçının Ukrayna lehine savaşmak üzere başvuruda bulunduğunu açıklamıştı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...