ABD'de skandal! Siyahi, Latin ve Kızılderilileri nüfusa eklemediler

Düzenleyen:
ABD'de skandal! Siyahi, Latin ve Kızılderilileri nüfusa eklemediler

DÜNYA Haberleri

ABD'de 2020'de ülke genelinde yapılan nüfus sayımında çoğu siyahi, Latin ve yerli toplumlarından 18,8 milyon kişinin eksik sayıldığı iddia edildi.

ABD Nüfus Sayım Bürosusunun internet sitesinden yapılan açıklamada, 2020 nüfus sayımı sonrası anket ve demografik analizlere göre ülke nüfusundan 18,8 milyon kişinin eksik sayıldığının düşünüldüğü belirtildi.

Açıklamada, söz konusu sayımda beyaz ve Asya kökenli nüfusun fazla sayıldığına işaret eidildi. Siyahi, Latin ve yerli kesimin ise yeterince temsil edilmediği bildirildi.

Büro direktörü Robert L. Santos, sayımda yaşanan eksikliklerin Covid-19 salgını sebebiyle 2020'de benzeri görülmemiş zorluklardan kaynaklandığını iddia etti. Santos, muazzam engellere rağmen elde ettikleri tutarlı sonuçlardan dolayı gurur duyduklarını ifade etti.

Nisan 2020'de yapılan genel nüfus sayımı, korona salgınından dolayı yaklaşık iki ay uzatılmış, daha sonra derlenen verilerde 2010'a kıyasla ABD nüfusunun yüzde 5 artarak 323,2 milyona ulaştığı açıklanmıştı.

ABD'de her 10 yılda bir genel nüfus sayımı yapılıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...