Elon Musk'tan yardım istedi: Türk Merdivenleri'ni satın al

Düzenleyen:
Elon Musk'tan yardım istedi: Türk Merdivenleri'ni satın al

DÜNYA Haberleri

Sosyal medya devi Twitter’ı 44 milyar dolarlık anlaşma ile satın alan Elon Musk gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz hafta Coca Cola’yı satın alarak içine kokain eklemek istediğini açıklayan Musk’a ayrıca birçok ünlü isim ve rakip platformlarda çalışmış mühendisler Twitter’da çalışmak istediğini söylemişti. Şimdi de İtalya’daki Türk Merdivenleri için Musk’a çağrı yapıldı.

The Guardian’ın haberine göre, İtalya’nın en çok ziyaretçi çeken yerlerinden ‘Scala dei Turchi’ veya diğer adıyla ‘Türk Merdivenleri’ bakımsızlık, turistlerin dikkatsizliği ve doğal nedenlerden ötürü tahrip olmaya devam ediyor. 

UNESCO Dünya Mirası listesinde de bulunan Sicilya'daki Türk Merdivenleri için bölgenin sahibi Ferdinando Sciabarrà ilginç bir çağrıda bulundu. NTV’de yer alan habere göre, yetkililerden cevap alamayan Sciabarrà, Elon Musk'tan yardım istedi. 

Elektrikli araç üreticisi Tesla ve uzay şirketi SpaceX başta olmak üzere birçok girişimde adı geçen Elon Musk, özellikle Tesla ile sürdürülebilir ve çevre dostu teknolojiler üzerinde çalışmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Bu nedenle Sciabarrà da Musk’ın Türk Merdivenleri’ni koruyacağını düşünüyor. Ancak Elon Musk henüz bir cevap vermedi. 

Yıllardır süren yasal mücadelenin ardından ünlü basamaklı kireçtaşı uçurumunun sahibi 72 yaşındaki Ferdinando Sciabarrà, bakımsızlık nedeniyle bölgeyi satışa çıkardı. İki kumsal arasındaki bölge, merdivene benzeyen kayaç bir yapıya sahip. 

Haçlı Seferleri sırasında Müslüman korsanların konumu nedeniyle rüzgârı kestiği için gemileriyle bu bölgede saklandığı söyleniyor. Kayalardaki doğal merdivenler sayesinde tırmanıp yakın köylere baskın yapan korsanlar halk arasında Türk olarak tanımlandığı için kayalık araziye de ‘Türk Merdivenleri’ deniliyor. 

19. yüzyıldan kalma miras belgelerine dayanarak mülkiyet hakkı talep eden ve Türk Merdivenleri’ni alan Sciabarrà, “Öncelikle Elon Musk'a hitap eden müzayedeye çıkarıyoruz” diyerek milyarder isimden yardım istedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...