Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yılan adası yangın yeri! Ukrayna vuruyor, Ruslar direniyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yılan adası yangın yeri! Ukrayna vuruyor, Ruslar direniyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Yılan adasında 3 gündür şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Ukrayna saldırıyor, Ruslar direniyor. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, bu süreçte Ukrayna'ya büyük kayıplar verdirdiklerini söyledi.

Karadeniz'de Tuna Deltası açıklarında bulunan Yılan adasını, dünya Rusya-Ukrayna savaşının ilk günlerinde duydu. Adada bulunan 13 Ukrayna askerinin, Rus güvenlik güçlerine karşı "teslim ol" çağrılarına uymayarak direnmeyi seçtiği ve öldüğü iddia edilmişti. Ancak bir süre sonra bu olayın gerçek olmadığı ortaya çıkmıştı.

"ÜÇ GÜNDE 30 İHA DÜŞÜRDÜK"

Ada, son günlerde yine gündeme geldi. İki düşman ülke kozlarını burada paylaştı. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, üç gündür süren çatışmalara ilişkin bilgi verdi. Ukrayna ordusunun Rus askeri birliklerin kontrolü altındaki Yılan adasına yönelik saldırılarını sürdürdüğünü belirten Konaşenkov "Rus hava savunma sistemi, gün içinde bölgede 1 İHA daha düşürdü. Adaya yönelik operasyonlarda 3 gün içinde Ukrayna 30 İHA kaybetti" dedi.

Yılan adası yangın yeri! Ukrayna vuruyor, Ruslar direniyor

"ANLAMSIZ BİR SALDIRI"

Konaşenkov, bunun yanı sıra gün içinde 3 Ukrayna askerinin cesedinin daha denizden kıyıya vurduğunu ifade etti. Böylelikle toplam 27 Ukrayna özel kuvvetleri ve silahlı milliyetçilerin cesedinin kıyıya geldiğini aktardı. Rus Bakan "Askeri açıdan anlamsız bir şekilde Yılan adasını ele geçirme girişiminde Kiev rejimi bölgede toplamda 3 adet Su-24 bombardıman uçağı ve 1 adet Su-27 avcı uçağı kaybetti. Ukrayna hava kuvvetlerine ait 10 helikopter imha edildi. Bunlardan, içinde çıkarma birlikleri bulunan Mi-8 model 3 helikopter ve bu helikopterlere destek veren Mi-24 model 1 helikopter havada vuruldu. Bunun dışında operasyonlar boyunca Mi-8 ve Mi-24 model 6 helikopter yerde iken Odessa’da Artsız yerleşim biriminde imha edildi” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...