Biden'den İsveç ve Finlandiya açıklaması: NATO üyeliğini güçlü bir şekilde destekliyoruz

Düzenleyen:
Biden'den İsveç ve Finlandiya açıklaması: NATO üyeliğini güçlü bir şekilde destekliyoruz

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye’nin veto ettiği Finlandiya ve İsveç ile dikkat çeken açılamalarda bulundu. Biden iki ülkenin de NATO’ya üyeliğini güçlü şekilde desteklediğini dile getirdi.

ABD Başkanı Joe Biden, Finlandiya ve İsveç liderleriyle ortak basın toplantısı düzenledi. Burada söz alan Biden, ABD’nin Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyeliğini güçlü şekilde desteklediğini dile getirdi.  İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Beyaz Saray'da ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi. Gündemde NATO'ya üyelik konusu ve Türkiye'nin vetosu vardı. Kritik görüşmenin ardından üç lider, ortak basın toplantısı düzenledi. 

 Biden, ABD’nin Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyeliğini güçlü şekilde desteklediğini dile getirerek "İki güçlü müttefikin katılımı NATO'yu güçlendirecek. NATO'nun kapısı her zaman açıktır. İsveç ve Finlandiya katılım için NATO'nun bütün şartlarını karşılıyor. Halklarımızı korumak için ittifaklarımız çok önemli. Finlandiya ve İsveç'e NATO müttefiki demek için ortaklarımız sabırsızlanıyor. " dedi

Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö, Türkiye'nin güvenlik endişelerinin giderilmesi konusunda mutabık olduklarını belirterek, "Terörü ciddiye alıyoruz ve her türünü kınıyoruz." dedi.

İsveç Başbakanı Andersson da "Her türlü sorunun çözümü için Türkiye dahil tüm NATO üyesi ülkelerle farklı düzeylerde diyalog halindeyiz." dedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...