PKK, Sincar’dan Haseke’ye tünel kazdı

PKK, Sincar’dan Haseke’ye tünel kazdı

DÜNYA Haberleri

Terör örgütü PKK’nın, Irak’ın Musul şehrine bağlı Sincar ilçesi ile Suriye’nin Haseke ili arasında kazdığı tünelden teröristlerin yanı sıra silah, askerî malzemeler ve patlayıcı maddelerin geçişini sağladığı belirtildi.

Sincar’daki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) sorumlularından Halef Halil “PKK, Sincar’ın Hanesor Kampına yakın dağlık Bare bölgesinin vadisi ile Suriye’nin Haseke iline bağlı Hol bölgesi arasında 12 kilometre uzunluğunda bir tünel kazdı” dedi. Halil, tünelin birkaç sene önce açıldığını ve nakliye araçlarının buradan rahat bir şekilde gidip gelebildiğini belirterek, tünelin kazılması esnasında 300 bin beton blok kullanıldığını kaydetti. KDP’li yetkili “PKK, Sincar’da örgütleniyor ve çok sayıda teröristi Suriye’ye göndermeye hazırlanıyor. Haşdi Şabi, PKK’nın bu bölgedeki tüm hareketliliğini takip ediyor ve yaptıkları her şeyden haberdarlar ancak hiç karışmıyor” diye konuştu. Irak’taki Ezidi Demokrat Partisi Genel Sekreteri ve Ezidhan Güçleri Sorumlusu Haydar Şeşo da terör örgütünün kazdığı tüm tünellerin İran’la yakın ilişkileri bulunan milis grubu Haşdi Şabi’nin bilgisi ve onayı dahilinde yapıldığını belirtti.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...