Hindistan ve Bangladeş'te sel: En az 25 kişi öldü

Düzenleyen: / Kaynak: The Guardian
Hindistan ve Bangladeş'te sel: En az 25 kişi öldü

DÜNYA Haberleri  / The Guardian

Hindistan ve Bangladeş’te etkili olan yağışlar, sel felaketine neden oldu. İki ülkede sel, toprak kayması ve yıldırım çarpması nedeniyle toplamda en az 25 kişi hayatını kaybetti.

Hindistan'ın Assam eyaletinde, eyalet afet yönetimi ajansına göre, selde en az dokuz kişi öldü ve 2 milyon kişinin ise evi sular altında kaldı. Bangladeş’te ise polis yetkililerinin açıklamasına göre fırtınaların tetiklediği yıldırım çarpmaları sonucunda Cuma öğleden sonra en az 21 kişi öldü. 

Yerel polis şefi Mizanur Rahman, Nandail kırsal kasabasındaki 12 ila 14 yaşlarındaki üç çocuğun da ölenlerin arasında olduğunu söyledi. Polis müfettişi Nurul İslam, liman kenti Chittagong'da toprak kaymasının yamaçtaki evlere çarpması sonucu dört kişinin öldüğünü açıkladı. Hafta sonu yağışın devam etmesi beklenirken, her iki ülke de ordularından yardım istedi. 

ORDUDAN YARDIM İSTEDİLER

Asya'nın en büyük nehirlerinden biri olan Brahmaputra, çamur setlerini aşarak Assam'ın 33 ilçesinden 28'inde 3 bin köyü ve ekili arazileri sular altında bıraktı. Assam'ın başkenti Gauhati'deki meteoroloji istasyonu yetkilisi Sanjay O'Neil, "Asam'ın çeşitli bölgelerinde Pazar gününe kadar orta ila şiddetli yağış bekliyoruz. Yağmur hacmi eşi benzeri görülmemiş düzeyde" şeklinde bir açıklama yaptı. 

Hindistan'da son beş gündür devam eden yağışlar nedeniyle çok sayıda tren seferi iptal edildi. Güney Assam'ın Haflong kasabasında, tren istasyonu sular altındaydı. Hindistan, arama – kurtarma ekiplerine yardım etmesi için ordudan yardım talep etti. Bir ordu yetkilisi, "Selden etkilenen insanları kurtarmak için sürat tekneleri ve şişme sallar kullanıyoruz" açıklamasını yaptı.

Bangladeş'te, Hindistan sınırına yakın bölgeler yağışlardan daha çok etkilendi. Başkent Dakka'daki sel tahmin ve uyarı merkezine göre, ülke genelindeki tüm büyük nehirlerdeki su seviyeleri yükseldi. Okullar, sular altında kalan köylerin tamamını barındırmak için yardım sığınaklarına dönüştürüldü. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: The Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...