Khaby Lame, Müslüman ve Hafız olduğunu açıkladı

Düzenleyen:
Khaby Lame, Müslüman ve Hafız olduğunu açıkladı

DÜNYA Haberleri

TikTok videoları ile gündem olan ve dünyanın en çok takip edilen fenomenleri arasında yer alan Khaby Lame, Müslüman ve Hafız olduğunu açıkladı. Lame, "Ben bir Müslümanım. Kur'an'ın tüm ayetlerini ezberlemiştim" dedi.

Hızla büyüyen ve adeta tüm dünyayı ele geçiren sosyal medya platformu TikTok, birçok fenomeni hayatımıza kattı. Bu isimlerin başında gelenler arasında ise 22 yaşındaki Khaby Lame yer alıyor.

Kısa süre önce Tiktok'ta en çok takip edilen Charli D'Amelio'yu tahtından indiren ve 143 milyon takipçiyle zirveye yerleşen Khaby Lame, İtalyan medya kuruluşu La Repubblica'ya önemli açıklamalarda bulundu.

Röportajın bir bölümde kendisine yöneltilen "Gittiğin okul İslam'la alakalı mıydı?" sorusuna cevap veren Khaby Lame, "Evet, gittiğim okul İslam okuluydu. Ben bir Müslümanım. Kur'an'ın tüm ayetlerini ezberlemiştim" ifadelerini kullandı.

21 YILDIR VATANDAŞLIK BEKLİYOR

TikTok'ta en çok takipçi sayısına sahip olan Khaby Lame, verdiği bir röportajda 1 yaşındayken Senegal'den İtalya'ya taşındıklarını, 21 yıldır İtalya'da yaşamasına rağmen hala vatandaşlık alamadığını ifade etti. Bu sözler, yabancıların vatandaşlık haklarıyla ilgili tartışmaların gündeme gelmesine neden oldu.

Fenomen isim, verdiği röportajda vatandaşlık yasalarıyla ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi: Bunca yıldır İtalyan kültüründe yaşamış ve büyümüş olan birinin hala vatandaşlık hakkına sahip olmaması adil değil. 20 yıldır İtalyan olmak için bekliyorum.

"BAŞVURUN KABUL EDİLDİ" AÇIKLAMASI

TikTok yıldızının bu sözleri üzerine, İtalya Meclisi Üyesi Carlo Sibilia, Twitter'dan Lame'e vatandaşlık başvurusunun kabul edildiğini ve yakın zamanda yemin töreniyle İtalyan vatandaşlığı alabileceğini belirten bir mesaj paylaştı.

Ancak bunun üzerine sosyal medyada insanlardan Lame'in milyonlarca takipçisi olduğu için özel muamele gördüğü yönünde tepkiler gelmeye başladı.

YASA HERKES İÇİN DEĞİŞTİRİLMELİ

Lame de bunun üzerine, yalnızca kendi sorununun çözülmesini istemediğini, İtalya'daki yaklaşık bir milyon çocuğu ve genci ilgilendiren vatandaşlık hakkı yasalarının değiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

İtalya'daki mevcut yasalara göre İtalya'da doğan çocuklar ancak ebeveynlerden birinin İtalyan olması durumunda vatandaşlık alabiliyor. Her iki ebeveyni de yabancı olan çocuklar, ancak 18 yaşını doldurduktan sonra vatandaşlık başvurusu yapabiliyor, ancak bu başvuru sonrasındaki bekleme sürelerinin uzunluğu şikayetlere yol açıyor. (Haber7)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...