İngiltere'de öğretmenler grevde, eğitime ara verildi

/ Kaynak: CHA
İngiltere'de öğretmenler grevde, eğitime ara verildi

DÜNYA Haberleri  / CHA

İngiltere'de öğretmenlerin, eğitim sistemindeki değişiklikleri protesto etmek için başlattığı bölgesel grevde bugün 3492 okulda eğitime ara verildi.

Birleşik Krallık'ın en büyük iki eğitim sendikası Ulusal Öğretmenler Birliği (NUT) ve Ulusal Okul Müdürleri ve Kadın Öğretmenler Birliği'nin (NASUWT) üyeleri, mesai ücreti, emekli maaşı ve iş yükü tartışmalarının ardından bugün
başkent Londra, Cumbria ile güneydoğu, kuzeydoğu ve güneybatı İngiltere'de bölgesel greve gitti. Bir günlük grev nedeniyle ülkede yaklaşık 3492 okul eğitim veremedi. Ülke genelindeki bölgesel grevi değerlendiren Başbakan David Cameron,"aileler için uygunsuz" ve "çocuklar için iyi değil" yorumunda bulunmuştu. Londra polisi, başkentte olaysız geçen eyleme bugün ortalama 10 bin eğitim görevlisinin katıldığını belirtti. Londra'nın merkezinde yürüyüş düzenleyen eğitimciler,buluşma noktaları olan İçişleri Bakanlığının karşısında bulunan Emmanuel Centre kilisesine varmadan önce, Eğitim Bakanlığının önünden geçti. Öğretmenlerin tepki gösterdiği önerileri sunan Eğitim Bakanı Michael Gove'un fotoğrafının üzerinde olduğu, "Gove çık. Eğitimi kurtarmak için grev" ifadelerinin yer aldığı dövizler taşıyan eğitimciler, ıslık çalarak bakanlığı protesto etti. nbsp;Eğitimciler, artan iş yükü, bu dönem uygulamaya girecek performans orantılı maaş artışı ve emekli maaşlarında yapılan değişikliklere uzun süredir tepki gösteriyor. NUT Genel Sekreteri Christine Blower, grev dolayısıylaailelerin ve öğrencilerin yaşadığı rahatsızlıktan sendikanın tabii ki de hoşlanmadığını ancak öğretmenlerin endişelerini dile getirmek için "başka seçenekleri olmadığını" belirtti. Anadolu Ajansı'na konuşan üç yıllık ilkokul öğretmeni Roseanne, heryıl zam aldıklarını ancak performans orantılı maaş artışı planlarının bunu etkileyeceğini belirtti. "Ayda ortalama 1600 sterlin maaş alıyorum ve eğer durum böyle giderse mortgage kredisine başvuramayacağım. Eğer performans orantılı maaşuygulamasında istenilen hedefi tutturamazsam özel okula geçmeyi düşünüyorum ve bence birçok öğretmen de öyle yapacaktır" diye konuştu. Londra'daki eyleme katılan bir başka öğretmen Stephen Ross da "hükümetin eğitime yaptığı şey çok saçma. Performans orantılı maaş artışı çalışmayacak. Birçok mükemmel öğretmenin işi böyle ölçülemez" dedi.Anadolu Ajansı'na açıklamada bulunan Eğitim Bakanlığı sözcüsü, "hükümetin daha iyi öğretmenlere daha fazla ödemek istediği" için greve gidilmesinin hayalkırıklığı yaşattığını kaydederek, "son kamuoyu yoklamasında ankete katılanlardan yüzde 61'i performans orantılı maaş artışını destekledi" diye ekledi.
Bazı çalışan ebeveynler, okulların kapalı veya yarı kapalı olması nedeniyle bakıcı bulmakta zorlandıklarını belirtti. Ay başında yapılan bölgesel grevde 2500 okulda eğitime ara verilmişti. İki sendika da Noel öncesinde bir
günlük ulusal grev yapmayı planladıklarını açıkladı.


DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...