ABD Başkanı Joe Biden, Brezilya Devlet Başkanı'nın unuttu! Lula'yı sahnede bırakıp gitti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD Başkanı Joe Biden, BM toplantıları kapsamında görüşme gerçekleştirdiği Brezilya Devlet Başkanı Joe Biden'ın elini sıkmadan sahneden ayrıldı. Lula'nın yaşananlara tepkisi kameralara yansıdı.

ABD Başkanı Joe Biden, New York’ta gerçekleştirilen 78. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantıları kapsamında Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile bir araya geldi. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada,iki liderin dünya genelinde çalışan insanların haklarını geliştirmeye yönelik ilk ABD-Brezilya ortak küresel girişimi olan İşçi Hakları Ortaklığı'nın başlatılmasını ele aldığı kaydedildi.

Açıklamada, Biden ve Lula'nın ayrıca Venezuela'da demokrasinin yeniden tesis edilmesinin önemine dikkat çektiği, ABD'nin özgür ve adil bir seçim için Venezuela halkına ve demokrasisinin yeniden tesis edilmesine yönelik verdiği desteğini yinelediği belirtildi.

Görüşmede Biden'ın, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaşın başta gıda ve enerji güvenliği olmak üzere dünyadaki en yoksul ülkelere etkilerine ilişkin endişelerini ve Rusya'nın Karadeniz Tahıl Girişimi'ne dönüşüne desteğini dile getirdiği ifade edildi.

ABD Başkanı Joe Biden, Brezilya Devlet Başkanı'nın unuttu! Lula'yı sahnede bırakıp gitti

LULA’NIN ELİNİ SIKMADI

Güney ve Kuzey Amerika’nın en büyük iki ülkesinin liderleri, görüşme sonrasında kameraların karşısına geçti. ABD Başkanı Biden’in görüşme sonrasında Brezilyalı mevkidaşının elini sıkmadan sahneden ayrılması dikkat çekti. Lula’nın bu duruma tepki gösterdiği de kameralara yansıdı.

80 yaşındaki Biden’ın halka ve basına açık görüşmelerde yaptığı gaflar ve aniden yabancı bir ortamdaymış gibi davranması, Başkan’ın sağlığıyla ilgili soru işaretlerine neden oluyor. Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024 yılındaki Başkanlık seçimi için New Hampshire’da düzenlenen kapalı mitingde, Biden’ın sağlık durumuyla dalga geçmişti. Trump, Biden'ın yönünü şaşırmasını taklit ederek, çıkışı bulmak için mücadele ediyormuş gibi sahnede dolaşmıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...