Biden, Çin'de ekonomik kriz olduğu söyledi: Tayvan'ı işgal etme kapasitesi düştü

Düzenleyen: / Kaynak: Reuters
- Güncelleme:
Biden, Çin'de ekonomik kriz olduğu söyledi: Tayvan'ı işgal etme kapasitesi düştü

DÜNYA Haberleri  / Reuters

ABD Başkanı Joe Biden, Çin'in ekonomik kriz yaşadığını söyleyerek, bu durumun Çin’in Tayvan’ı işgal etme kapasitesini düşürdüğünü ifade etti. Biden, ABD'nin hala dünyanın en büyük ekonomik gücü olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de dünyanın en büyük ekonomilerinin katıldığı G-20 Zirvesi sonrasında Vietnam’a gitti. Çin ile deniz sınırları konusunda sorunlar yaşayan Güneydoğu Asya ülkesinde önemli görüşmeler gerçekleştiren Biden, bölgeyle ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Biden, Çinli yetkililerle Yeni Delhi’de önemli görüşmeler gerçekleştirdiğini belirtti. Pekin’in 2 numaralı ismiyle istikrar ve “Güney yarımküreyi konuştuklarını söyledi. Pekin’in ekonomik durumuyla ilgili de konuşan Biden, Çin’in “ekonomik kriz” yaşadığını ifade etti. Biden, ABD’nin hala dünyanın en büyük ekonomisi olduğunu vurguladı.

ÇİN'DEKİ KRİZ TAYVAN İŞGALİNİ ENGELLİYOR

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping’in ülkesindeki ekonomik kriz nedeniyle elinin dolu olduğunu ifade eden Biden, bu durumun küresel piyasalar ve Çin’in uyguladığı politikalar nedeniyle yaşandığını kaydetti. Biden, bu durumun Çin’in Tayvan’ı işgal etme kapasitesini düşürdüğünü ifade etti.

Biden, Çin’deki ekonomik krizin genç işsizlik ve enflasyona neden olduğunu belirtti.

Biden, Tayvan ile Çin arasında yaşanan sorunların savaşa dönüşme ihtimalinin oldukça düşük olduğunu hatta tam tersine diyalog yolunu açabileceğini söyledi. Çin’in ekonomik kriz nedeniyle kapasitesinin düştüğünü bu durumun da iki ülke arasında diyalogu ön plana çıkardığı ifade etti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...