ABD Başkanı Joe Biden duyurdu: Ukrayna'ya yaklaşık 3 milyar dolarlık silah yardımı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD Başkanı Joe Biden duyurdu: Ukrayna'ya yaklaşık 3 milyar dolarlık silah yardımı

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya işgali altındaki Ukrayna'ya ABD'den silah ve savunma yardımı yapılacak. ABD Başkanı Joe Biden, 'Bağımsızlık Günü' dolayısıyla Ukrayna'ya 2,98 milyar dolarlık silah ve savunma yardımı yapacaklarını duyurdu.

ABD Başkanlık Ofisi Beyaz Saray, Ukrayna'nın Bağımsızlık Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Açıklamada sözlerine yer verilen ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna halkını tebrik ederek "Son 6 ayda Ukraynalılar sıra dışı cesaretleri ve özgürlüğe bağlılıkları ile tüm dünyaya ilham oldu. Rusya'nın tam ölçekli işgali karşısında dik ve sağlam durdurdular." ifadelerini kullandı.

Ukrayna'nın bağımsızlık ve egemenliğinin her zaman korunacağını ve bu yöndeki mücadelelerinde, ABD'nin Ukrayna halkına desteğini sürdüreceğini belirten Biden, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar Ukrayna'ya yönelik en büyük savunma yardımı paketimizi açıklamaktan gurur duyuyorum. 2,98 milyar dolarlık silah ve mühimmat Ukrayna'ya verilecek. Bu yardım ile Ukrayna hava savunma sistemlerine, füze sistemlerine, cephaneliklere, havasız insan araçlarına, radarlara sahip olabilecek."

Biden yönetimi göreve geldiği Ocak 2021'den bugüne kadar Ukrayna'ya 10,6 milyar dolarlık savunma yardımı sağladı.

UKRAYNA'YA DEVASA YARDIM 

Biden, son 6 ayda Rusya ile savaşta binlerce kişinin öldüğüne ya da yaralandığına, milyonlarca kişinin ise göçmen durumuna düştüğüne işaret ederek aynı zamanda bu süreçte Ukrayna halkının kendi bağımsızlıkları için olan mücadelelerini de güçlendirdiğinin altını çizdi.

Açıklama, "Binlerce kişinin öldüğü veya yaralandığı, milyonlarca kişinin evlerini terk ettiği bu bağımsızlık gününün birçok Ukraynalı için buruk olduğunu biliyorum. Ancak altı aydır aralıksız devam eden saldırılar, Ukraynalıların kendilerine, ülkelerinde ve otuz bir yıllık bağımsızlıklarına duydukları gururu daha da güçlendirdi. Bugün ve her gün, otokrasiyi harekete geçiren karanlığın, her yerde özgür insanların ruhlarını aydınlatan özgürlük aleviyle boy ölçüşemediğini ilan etmek için Ukrayna halkının yanındayız. Gururlu Ukraynalı-Amerikalılar da dahil olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri, Ukrayna'yı on yıllar boyunca demokratik, bağımsız, egemen ve müreffeh bir devlet olarak kutlamaya devam etmeyi dört gözle bekliyor." şeklinde noktalandı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...