ABD'de dev siber saldırı! Gizli Servis de dahil devletin bir çok sitesine erişim sağlanamıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
ABD'de dev siber saldırı! Gizli Servis de dahil devletin bir çok sitesine erişim sağlanamıyor

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD'de Gizli Servis’in de içinde bulunduğu devlete ait birçok web sitesine siber saldırı düzenlendi. Sık sık bilgisayar korsanlarının hedefi olan devletin önemli kurumlarına ait sitelere erişim sağlanamıyor...

Amerikan hükümetine ait bazı kurum ve kuruluşların siteleri çöktü. En önemli sunucular veri kaybına uğradı. Saldırıdan DHS, Gizli Servis, ICE ve FEMA dahil olmak üzere ABD hükümetine ait birçok web sitesi nasibini aldı. 

KAÇ KURUMUN ETKİLENDİĞİ BİLİNMİYOR

Saldırıyı kimin gerçekleştirdiğine dair henüz resmi bir açıklama yapılmazken, kaç kurumun etkilendiği de bilinmiyor.

ABD'de dev siber saldırı! Gizli Servis de dahil devletin bir çok sitesine erişim sağlanamıyor - 1. Resim

SİBER SALDIRI NEDİR?

Siber saldırı, bilgisayar bilgi sistemlerini, bilgisayar ağlarını, altyapıları, kişisel bilgisayar cihazlarını veya akıllı telefonları hedef alan herhangi bir saldırı manevrasıdır.

Siber saldırılar, bir iş veya kişisel bilgisayar ağı içindeki önemli belgelere ve sistemlere zarar vermeyi veya bunların kontrolünü ele geçirmeyi ya da bunlara erişim sağlamayı amaçlar.

Siber saldırılar, siyasi, kriminal veya kişisel amaçlarla, gizli bilgileri yok etmek veya bunlara erişim sağlamak için bireyler veya kurumlar tarafından gerçekleştirilir.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...