ABD'den Rusya'ya gözdağı: NATO'nun her karış toprağını savunacağız

Düzenleyen: / Kaynak: İHA/Haber Merkezi
ABD'den Rusya'ya gözdağı: NATO'nun her karış toprağını savunacağız

DÜNYA Haberleri  / İHA/Haber Merkezi

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, "NATO topraklarına bir saldırı olursa biz ABD olarak müttefiklerimizle buna karşılık vereceğiz ve NATO'nun her bir karış toprağını savunacağız" dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş 12. güne girdi. ABD Dışişleri Bakanı Blinken’dan Rusya’ya yönelik sert açıklamalar geldi. Blinken NATO’nun her karış topraklarını savunacaklarını söylerken uçakların teyakkuzda olduğunu vurguladı."

Ukrayna’nın Rusya’ya karşı başlattığı işgal girişiminde bölgede çatışma ve ölü haberleri gelmeye devam ediyor. Batının tüm yaptırımlarına rağmen Rus ordusunun ilerleyişi sürüyor.

“RUSYA ÇOK ORANTISIZ BİR SALDIRIDA BULUNDU”

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Litvanya'da savaş ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Rusya’nın Ukrayna topraklarında egemenlik ihlal ettiğini ve Rus saldırılarının büyümesi durumunda Blinken, “Her şeyi yapmaya hazırız. NATO müttefiklerimizle sürekli durumu güncellemesi yapıyoruz. Rusya'nın neredeyse sıfıra yaklaştığını görüyoruz. İhracat geri çekilmeleri, önemli teknolojik şirketlerin geri çekilmesi mümkün oldu. Ukrayna'ya sunabildiğimiz yardımın etkisini de gördük. Bütün söylediklerimiz gerçekleşiyor. Rusya çok orantısız bir saldırıda bulundu, bu nedenle Rusya'ya baskıyı artırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

“HER KARIŞI SAVUNACAĞIZ”

Savaşın sonunda Ukrayna’nın zaferle çıkacağını söyleyen Blinken, “Uçakta teyakkuzda bekliyor” diyerek Rusya'ya gözdağı verdi. Blinken sözlerini “NATO toprakları içinde saldırı herhangi bir gerçekleşirse biz NATO topraklarının her bir köşesini savunmak için adım atacağız” ifadelerini kullanarak tamamladı.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA/Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...