Aliyev'den Avrupa'ya enerjide dengeleri değiştirecek çağrı: TANAP ve TAP genişletilmeli

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Aliyev'den Avrupa'ya enerjide dengeleri değiştirecek çağrı: TANAP ve TAP genişletilmeli

DÜNYA Haberleri

Enerji güvenliğini sağlamanın ulusal güvenlik ile doğrudan ilgili olduğunu vurgulayan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye’nin de önemli bir rol oynadığı petrol ve doğal gaz boru hatlarının öneminin altını çizdi. Avrupa ülkelerine mesajını gönderen Aliyev, “TANAP ve TAP genişletilmelidir” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 28. Uluslararası Hazar Petrol ve Doğalgaz Fuarı ile 11. Uluslararası Hazar Enerji ve Yenilenebilir Enerji Fuarını kapsayan Bakü Enerji Haftası'nın açılışına katıldı.

Etkinlikte konuşan İlham Aliyev, Azerbaycan'ın 1990'lı yıllardan itibaren uyguladığı petrol ve doğal gaz politikalarına değinerek, "Başarılı sürdürülebilir kalkınma hamlemiz ve enerji politikalarımız sayesinde siyasi bağımsızlık elde ettik” dedi.

Aliyev'den Avrupa'ya enerjide dengeleri değiştirecek çağrı: TANAP ve TAP genişletilmeli

Enerji güvenliği ve ulusal güvenliğin ayrılmaz bir bütün olduğunu belirten Azerbaycan lideri, “Batılı ortaklarımızın katkılarıyla Avrasya'nın enerji haritasını değiştiren bir ağ kurduk. Azerbaycan hem üretici hem transit hem tüketici olarak kendini daha çok güvende hissediyor” yorumunu yaptı.

"TANAP VE TAP" VURGUSU

Aliyev, Avrupa'da Azerbaycan gazına talebin arttığını, Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Sırbistan gibi ülkelerin de Azerbaycan'dan gaz aldıklarını ve alacaklarını ifade etti.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı standını da ziyaret eden Aliyev, “Görülecek çok iş var. TANAP ve TAP genişletilmelidir. Avrupa'da ara bağlantıların sayısı artırılmalı, tüm bu işler koordineli şekilde yürütülmelidir. Çünkü biz üreteceğimiz gazı nereye satacağımızı bilmeliyiz” diyerek mesajını verdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...