Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Atina'da 'Mavi Vatan' telaşı! Basın yeni müfredatı manşete taşıdı

Atina'da 'Mavi Vatan' telaşı! Basın yeni müfredatı manşete taşıdı
Fotoğraf Başlığı Atina'da 'Mavi Vatan' telasi! Basin yeni müfredati mansete tasidi

Türkiye'nin yeni eğitim-öğretim döneminde müfredatta 'Mavi Vatan'a yer vermesi Yunanistan'da tepkiyle karşılandı. Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis "Mavi Vatan’ın ders kitaplarında okutulacak olması kötü" derken, Yunan basını da "18 milyon öğrenci Mavi Vatan'ı öğrenecek" diye yazdı.

Kaydet
a- | +A

Türkiye, Birleşmiş Milletler'e 'Mavi Vatan' sınırlarını bildirdi, ardından yeni müfredatta değişikliğe gitti. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamındaki yeni müfredatta, 9’uncu sınıf coğrafya kitabında Mavi Vatan’a yer verilmesi Yunanistan'da tepkiyle karşılandı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Yerapetritis, "Mavi Vatan’ın ders kitaplarında okutulacak olması kötü" diyerek Türkiye’nin adımına tepki gösterdi. Yunan Bakan ders kitaplarında Ege Denizi için ‘Adalar Denizi’ ifadesinin kullanılmadığını belirtti ve Mavi Vatan ile ilgili kısımda Yunanistan, Ege ve Doğu Akdeniz’e değinilmemesini olumlu saydığını ima etti.

MEDYADA GENİŞ YER BULDU

Hürriyet'in haberine göre; Yunan basını da gelişmeye geniş yer verdi. Kathimerini gazetesi Mavi Vatan’ın ilk kez Türk ders kitaplarına dahil edildiğini vurgulayarak, bu gelişmeyi manşetine taşıdı.

Gazete “Türkiye ‘Mavi Vatan’ teorisinde bir adım daha attı. ‘Mavi Vatan’ artık ders kitaplarında. Üstelik, kitapta ‘Türkiye’nin Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’deki hukuki ve coğrafi haklarını görmezden gelen haksız talepler karşısındaki mücadelesine örnekler veriniz’ şeklinde bir ifade de yer alıyor” ifadeleri yer aldı.

Skai televizyonu da gelişmeyi “Daha önce ders kitaplarında ‘Mavi Vatan’ yoktu. Türkiye’de 18 milyon öğrenci bundan sonra ‘Mavi Vatan’ ile büyüyecek” yorumu yaptı.

BAKMADAN GEÇME
Attığımız her adım onları korkutuyor! Mavi Vatan
HABER

Attığımız her adım onları korkutuyor! Mavi Vatan'da gizli gücümüz donanmanın emrinde

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.