Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Avrupa Birliği'nden Rusya'ya yeni yaptırım: Araçlara el koyacaklar

Avrupa Birliği'nden Rusya'ya yeni yaptırım: Araçlara el koyacaklar

Avrupa Birliği (AB), Komisyonu, Rusya'ya uygulanan yaptırımların artırıldığını duyurdu. Komisyon, Rusya'dan ithalat yasağı kapsamında üye ülkelere araçlarıyla seyahat edenlerin araçlarına ve yaptırım listesinde yer alan eşyalarına el koyulacağını duyurdu.

Kaydet
a- | +A

Avrupa Birliği (AB), Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminden sonra uygulamaya koyduğu yaptırımları genişletme kararı aldı. AB Komisyonu Sözcüsü Daniel Sheridan Ferrie, Brüksel'de düzenlenen günlük basın toplantısında, AB'nin Rusya'ya yönelik yaptırımları ve bu konudaki güncel uygulamalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

AB'nin şimdiye kadar Rusya'ya yönelik 11 yaptırım paketini kabul ettiğini anımsayan Ferrie, Rusya'yı savaşı finanse etmek için ihtiyaç duyduğu gelirden mahrum bırakmayı amaçladıklarını anlattı. Ferrie, yaptırımlar kapsamında Rusya'dan belirli ürünlere ithalat yasağı uygulandığını hatırlattı.

Rus turistlerin AB ülkelerine girişte arabalarına el konulması durumunun yeni olmadığına dikkati çeken Ferrie, bu yasağın uzun zamandır yürürlükte olduğunu vurguladı.

Ferrie, AB Komisyonu'nun bir görevinin de yaptırımların AB genelinde aynı şekilde uygulanmasını sağlamak olduğuna dikkati çekerek, bu nedenle üye ülkelere yaptırımların nasıl uygulanması gerektiği konusunda düzenli rehberler hazırladıklarını anlattı.

İTHALAT YASAĞI HATIRLATMASI

Mevcut yaptırımların değişmediğine işaret eden Ferrie, "Rusya'dan birçok ürüne ithalat yasağımız var. Bu ürünler yaptırım listemizde yer alıyor. Arabalar ithalat yasağına tabidir ve AB'ye giremezler." dedi. Ferrie, AB ülkelerindeki gümrük yetkililerinin özellikle otomobil ve değerli eşyalar konusundaki kurallara tam olarak uyması gerektiğine dikkati çekti.

AB yaptırımları uyarınca Ruslar, birlik ülkelerine turistik ziyaretlerinde yanlarında otomobil, kozmetik malzeme, bilgisayar, akılı telefon, değerli taş, kürk gibi çeşitli ürünleri getiremiyor. Bu ürünlere AB gümrüklerinde el konuluyor. AB, şimdiye kadar, Rusya'ya yönelik 11 yaptırım paketini hayata geçirdi.

Bu çerçevede, Rusya'ya yönelik ticaret, finans, petrol ve kömür de dahil enerji, sanayi, teknoloji, ulaşım, çift kullanımlı ve lüks ürünler ile altını da içeren geniş yelpazeye yayılmış kısıtlamalar uygulandı. Binin üzerinde kişi ve 200'den fazla kurumun mal varlığı donduruldu.

RUSYA'DAN AB UYARISI

Rusya, AB'nin yaptırımlarına dikkat çekerek, vatandaşlarına AB üyesi ülkelere araçlarla seyahat etmemeleri konusunda uyarıda bulundu. Rusya'nın Helsinki ve Berlin Büyükelçilikleri, Finlandiya ve Almanya'nın AB yaptırımlarını uygulayacaklarını duyurduklarını araçlarına el koyulabileceği hatırlatıldı. Elçilikler, söz konusu ülkelere Rusya plakalı araçlarla seyahat edilmemesi uyarısında bulundu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BAKMADAN GEÇME
Ukrayna
HABER

Ukrayna'dan benzersiz operasyon! Karadeniz'deki Boyko kulelerini ele geçirildi

Rusya
HABER

Rusya'dan ABD'ye 11 Eylül tehdidi: Bu sefer nükleer ya da biyolojik saldırı düzenlenebilir

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.