Rusya'dan ABD'ye 11 Eylül tehdidi: Bu sefer nükleer ya da biyolojik saldırı düzenlenebilir

Düzenleyen: / Kaynak: Newsweek
- Güncelleme:
Rusya'dan ABD'ye 11 Eylül tehdidi: Bu sefer nükleer ya da biyolojik saldırı düzenlenebilir

DÜNYA Haberleri  / Newsweek

Eski Rusya Devlet Başkanı Medvedev, ABD'de 3 bin kişinin hayatını kaybettiği 11 Eylül saldırılarıyla ilgili dikkat çekici bir değerlendirmede bulundu. Washington'ı mide bulandırıcı derece kendini beğenmiş olmak suçlayan Medvedev, ABD'nin 11 Eylül benzeri yeni bir saldırıya uğrayabileceğini ancak bu sefer nükleer ya da biyolojik silahla hedef alınabileceğini ifade etti.

Eski Rusya Devlet Başkanı ve şu anda Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Dmitri Medvedev, 9/11 saldırılarının yıldönümünde ABD ile ilgili korkutan bir değerlendirmede bulundu. Medvedev, ABD’nin yakın zamanda 11 Eylül benzeri yeni bir saldırıyla karşı karşıya kalabileceğini öne sürdü.

Medvedev, ABD’nin kalbine yönelik saldırının bu sefer nükleer olabileceğini belirtti. 11 Eylül saldırılarının yıldönümündeki açıklama, ABD basınında ‘Putin’in müttefikinden nükleer tehdit’ olarak başlığıyla verildi.

Kremlin’in ‘propagandacı başı’ olarak nitelendirilen Medvedev’in daha önce de ABD’ye yönelik düşmanca yorumlar yaptığını hatırlatan Newsweek dergisi, eski Başkan’ın Washington’ın Ukrayna’ya yönelik yardımlarına sık sık ‘üçüncü dünya savaşını başlatır’ ve ‘nükleer karşılık verilebilir’ şeklinde yorumladığı ifade edildi.

Medvedev, Pazar günü 11 Eylül saldırılarının yıl dönümüne ilişkin Telegram kanalından yaptığı paylaşımda, ABD’nin ukala ve mide bulandırıcı derecede kendini beğenmiş yapısını eleştirdi. Medvedev, paylaşımının sonunda ise ABD’nin 11 Eylül benzeri yeni bir saldırıya uğrayabileceğini ancak bu sefer nükleer ya da biyolojik silahla hedef alınabileceğini ifade etti. Rus yetkili, saldırıyı Rusya’nın mı yoksa başka bir ülkenin mi yapacağına dair herhangi bir bilgi vermedi.

Rusya'dan ABD'ye 11 Eylül tehdidi: Bu sefer nükleer ya da biyolojik saldırı düzenlenebilir

11 EYLÜL SALDIRILARI

11 Eylül 2001’de terör örgütü El Kaide üyeleri, dört ticari uçağı kaçırarak ABD’de önemli ticari ve askeri merkezlere saldırılar düzenledi. Terör örgütü üyesi 19 kişinin kaçırdığı uçaklardan ikisi, Dünya Ticaret Merkezi'nin İkiz Küleler olarak bilinen binaları hedef alındı. Üçüncü uçağı ise ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) kompleksine çarptırdılar.

Dördüncü uçağın Washington’daki bir federal hükûmet binasını vurması planlanmıştı; ancak uçak, bir yolcu isyanının ardından bir tarlaya düştü. Saldırılarda yaklaşık 3.000 kişi hayatını kaybetti ve ABD’nin Afganistan, Irak işgaline neden olacak terörizme karşı savaş başladı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Newsweek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...