Avusturya'dan skandal çağrı: Türkiye ile AB üyelik müzakerelerini sonlandırın

Düzenleyen: / Kaynak: Welt
- Güncelleme:
Avusturya'dan skandal çağrı: Türkiye ile AB üyelik müzakerelerini sonlandırın

DÜNYA Haberleri  / Welt

Avusturya Şansölyesi Karl Nehammer, Türkiye ile AB arasındaki üyelik müzakerelerin sonlandırılması çağrısında bulundu. Nehammer, "Ankara ve Brüksel arasında daha fazla yakınlaşmadan yanayız, ancak Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğini hayal edemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin 1999 yılında Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler tarafından ‘aday ülke’ olarak kabul edilmesiyle başlayan AB süreci, 2018 yılında müzakerelerin askıya alınmasıyla durdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz Temmuz ayında yaptığı açıklama, Ankara ile Brüksel arasındaki ilişkileri yeniden gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında AB’den de sıcak mesajlar gelirken Türkiye karşıtı tutumuyla bilinen Avusturya’dan skandal bir açıklama geldi. Avusturya Şansölyesi Karl Nehammer, Türkiye’nin katılım müzakerelerinin sonlandırılması çağrısında bulundu.

Alman Welt gazetesine konuşan Nehammer, "Ankara ve Brüksel arasında daha fazla yakınlaşmadan yanayız, ancak Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğini hayal edemiyoruz" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEĞİM

AB ve Türkiye arasında, temelinde karşılıklı güven ve işbirliğinin yer aldığı yeni bir ortaklık kurulması gerektiğini söyleyen Nehammer "Birbirimize karşı dürüst davranmamız önemli. Bu yıllardır dondurulmuş olan katılım müzakerelerinin resmen sona erdirilmesi ve işbirliği için yeni bir konsept geliştirilmesini içeriyor" dedi.

Türkiye ve Avusturya arasındaki ilişkileri geliştirmek için ikili düzeyde başarılı bir çalışma yürütüldüğüne dikkat çeken Şansölye "Yakın gelecekte Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüşeceğim" dedi.

UKRAYNA’DAKİ ATEŞKES GÖRÜŞEMELERİNE TÜRKİYE DAHİL EDİLMELİ

Nehammer, Ukrayna'da devam çatışmalara da değindi. Ateşkes kararına Batı'nın değil Ukrayna'nın karar verebileceğini söyledi. Nehammer ateşkes ve barış müzakerelerine Türkiye, Suudi Arabistan, Çin ve Hindistan gibi ülkelerin de dahil edilmesinin önemli olduğunun altını çizdi.

AB, TÜRKİYE OLMADAN KÜRESEL OYUNCU OLAMAZ

Welt haberinde Türkiye'nin AB için çok önemli bir ortak olmaya devam ettiğini belirterek Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya ön plana çıkardı. Fidan, "Avrupa Birliği, Türkiye olmadan gerçek anlamda küresel bir oyuncu olamaz. Katılım süreci yeniden canlandırılmalıdır. Avrupa'dan daha cesur adımlar bekliyoruz" ifadesini kullanmıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Welt
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...