Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Avrupalı isimlerin tüm dikkati üzerindeydi! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan 5 yıl sonra GYMNICH zirvesinde

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupa Birliği (AB) Gayrıresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı'na (Gymnich) katıldı. 5 yıl sonra Türkiye'ye gelen davet üzerine Varşova'da gerçekleştirilen toplantıya katılan Bakan Fidan, Avrupalı mevkidaşlarıyla aile fotoğrafı çektirdi.

Kaydet
a- | +A

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen AB Gayrıresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı'na (Gymnich) katılıyor. Bakan Fidan, toplantı marjında çekilen aile fotoğrafında yer aldı. Avrupalı mevkidaşlarının tüm dikkati Bakan Fidan'ın üzerindeydi.

BAKMADAN GEÇME
AB yüzünü Türkiye’ye döndü! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Varşova’ya gidiyor
HABER

AB yüzünü Türkiye’ye döndü! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Varşova’ya gidiyor

GYMNİCH GÜNDEMİ

Varşova'da düzenlenen toplantı, Türkiye ile AB arasındaki diyalog kanallarının güçlendirilmesi ve katılım süreci dahil ikili ilişkilerde somut adımların atılması açısından önem teşkil ediyor.

Avrupalı isimlerin tüm dikkati üzerindeydi! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan 5 yıl sonra GYMNICH zirvesinde - 1. Resim
Başlık ResmiAvrupalı isimlerin tüm dikkati üzerindeydi! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan 5 yıl sonra GYMNICH zirvesinde - 1. Resim

Bakan Fidan'ın toplantıda, NATO ve AB arasında stratejik iş birliğinin Avrupa'nın güvenliği için elzem olduğunu, Türkiye ve AB'nin hibrit tehditlere karşı eş güdüm ve iş birliğini artırarak bilgi paylaşımını geliştirmesi gerektiğini, terörün hibrit tehditleri tetikleyerek uluslararası güvenliği sarstığını, Türkiye'nin terörle mücadeledeki çabalarının ortak coğrafyanın istikrarını da koruduğunu ve bu çerçevede Türkiye'nin müttefikleri ve ortaklarından somut ve anlamlı destek beklediğini ifade etmesi bekleniyor.

Avrupalı isimlerin tüm dikkati üzerindeydi! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan 5 yıl sonra GYMNICH zirvesinde - 2. Resim
Başlık ResmiAvrupalı isimlerin tüm dikkati üzerindeydi! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan 5 yıl sonra GYMNICH zirvesinde - 2. Resim

VİZE VE GÜMRÜK BİRLİĞİ ÖNCELİKLER ARASINDA

Fidan'ın ayrıca Avrupa'nın savunma sanayii kapasitesinin geliştirilmesine yönelik AB girişimlerine, savunma sanayii altyapısı ve askeri tecrübesiyle Türkiye başta olmak üzere diğer AB üyesi olmayan ortakların da katılımının gerekli olduğunu vurgulaması, Türkiye ve AB ilişkilerinin sürdürülebilir ve öngörülebilir şekilde güçlendirilmesi için birlik tarafından somut adımlar atılması gerektiğine yönelik beklentiyi de iletmesi bekleniyor. Bu çerçevede, yapısal diyalog mekanizmalarının devam etmesi, Gümrük Birliği'nin ve ticari ilişkilerinin günün ihtiyaçlarına uygun şekilde modernize edilmesi ve vize konularının da öncelikler arasında yer aldığı vurgulanacak.

Avrupalı isimlerin tüm dikkati üzerindeydi! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan 5 yıl sonra GYMNICH zirvesinde - 3. Resim
Başlık ResmiAvrupalı isimlerin tüm dikkati üzerindeydi! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan 5 yıl sonra GYMNICH zirvesinde - 3. Resim

5 YIL SONRA GELEN DAVET

Bakan Fidan, 5 yıl aradan sonra iletilen davet üzerine, 29 Ağustos 2024 tarihinde Brüksel'de AB Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı vesilesiyle düzenlenen etkinliğe katılmıştı. Söz konusu davet, AB'nin Türkiye ile ilişkilerini yeniden canlandırma çabası olarak değerlendirilmişti.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.