Başıboş köpek sorunu Batı’nın diline dolandı! 'Kuduz' uyarısı imajı zedeledi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Dünya Haberleri

Son zamanlarda artan başıboş köpek saldırıları pek çok vatandaşın ölümüne ve yaralanmasına sebep oluyor. Meclise gelmesi planlanan durum ülkeyi ikiye böldü. Uyutulması önerisine karşı sözde hayvanseverler çözümsüzlük yönünde bas bas bağırırken DSÖ’den gelen ‘kuduz’ uyarısı gündemi yeniden çalkaladı. Türkiye'nin bu sorunu Batı ülkelerine karşı imaj zedeleyici oldu.

Yıllardır yaşanan başıboş köpek sorunları sözde hayvanseverlerin duyar kasmaları nedeniyle çözüme kavuşmadı. İçlerinde çocukların da bulunduğu bir çok insanı acımasızca parçalayan başıboş köpekler için görüşmeler yapıldı, nihai karara ulaşıldı. Kamuoyuyla paylaşılan 'uyutma' çözümü, ülkeyi ikiye böldü.

ÜLKELERDEN SEYAHAT UYARISI

'Sıfır başıboş köpek' politikası uygulayan ülkelerden İsveç, ABD, İngiltere, Almanya, Norveç, Avustralya, gibi ülkelerden vatandaşlarına Türkiye'ye seyahat konusunda uyarı geldi.

Başıboş köpek sorunu Batı’nın diline dolandı! 'Kuduz' uyarısı imajı zedeledi - 1. Resim

TÜRKİYE EN RİSKLİ BÖLGELER ARASINDA

Başıboş köpeklerin saldırıları 'kuduz' riskini de artırırken Bakan Yumaklı, DSÖ'nün Türkiye'deki kuduz oranına dikkati çekti. Çözüm taslağını 5 maddede anlatan Yumaklı, "Dünya Sağlık Örgütü tarafından ülkemiz kuduz riski açısından yüksek risk kategorisinde tanımlanmaktadır. Birçok ülke, ülkemize gelecek vatandaşlarına kuduz riskine ve başıboş köpeklerden kaynaklı tehlikelere karşı seyahat uyarısı yapmaktadır." ifadelerini kullandı.

Başıboş köpek sorunu Batı’nın diline dolandı! 'Kuduz' uyarısı imajı zedeledi - 2. Resim

BİLANÇO KORKUNÇ! 500 BİNİ GEÇEBİLİR

Yetkililer, son iki senede içinde kuduz temaslı kişi sayısının 500 bini bulabileceğini söyledi. Bu, 15 yılda yaklaşık 3,5 milyon kişinin köpek tarafından ısırılması demek... 2008-2021 yılları arasında kuduzdan ölen kişi sayısı 22'yi buluyor.

Başıboş köpek sorunu Batı’nın diline dolandı! 'Kuduz' uyarısı imajı zedeledi - 3. Resim

'SIFIR BAŞIBOŞ KÖPEK' POLİTİKASI UYGULAYAN ÜLKELER

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) resmi sitesindeki verilere göre, kuduz hastalığı konusunda Türkiye en riskli ülkeler arasında yer alıyor. 

Sıfır başıboş köpek politikası uygulayan ABD, Kanada, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Kuveyt, Malezya, Arjantin, Şili, Bolivya, Avustralya, Yeni Zellanda, Papua Yeni Gine ve İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Portekiz, Macaristan, Avusturya, Hollanda, Belçika, İsveç, Polonya, Çekya gibi Avrupa ülkeleri en düşük riskli bölgeler arasında.

Hiç kuduz riski bulunmayan ise Yeni Zelanda ve Japonya ise bu konuda en güvenilir ülkeler listesinde başı çekiyor.

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Bünyamin27 Mayıs 2024 23:52

Belediyeler görevini yapamıyorlar, Türkiye’de başıboş köpek ve çevre temizlik konusu içler acısı. Malesef insanlarımız çevre temizliğine çok duyarsızlar, durum utanç verici. Yutdışında yaşayan biri olarak Türkiyenin bu konudaki imajından dolayı üzülüyoruz. Saygılarımla

Sonraki Haber Yükleniyor...