Beyaz Saray, Elon Musk’ı kınadı: Yalancı!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Beyaz Saray, Elon Musk’ı kınadı: Yalancı!

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Beyaz Saray, Tesla ile X'in sahibi Elon Musk'a Yahudi karşıtlığı ve ırkçı nefreti övdüğü gerekçesiyle ateş püskürdü. Doğrudan Musk'a cevap veren Beyaz Saray Sözcüsü Andrew Bates, "Bu iğrenç yalan kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray bir kullancının X paylaşımına destek veren Elon Musk’ı, 'Yahudi karşıtlığını yaymak'la ve yalancılıkla suçladı.  

"İĞRENÇ BİR YALAN"

Beyaz Saray Sözcüsü Andrew Bates, doğrudan Musk'ı hedef alarak "Yahudi halkı için Holokost'tan bu yana yaşanan en ölümcül günün üzerinden bir ay geçmesi bir yana, Amerikan tarihindeki en ölümcül antisemitizm eyleminin ardındaki iğrenç yalanın herhangi bir zamanda tekrarlanması kabul edilemez." dedi.

"EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ"

Bates, “Amerikalılar olarak temel değerlerimize aykırı olan antisemitizmi ve ırkçı nefretin bu iğrenç tanıtımını en güçlü şekilde kınıyoruz. Hepimizin nefrete karşı insanları bir araya getirme sorumluluğu var. Amerikalı yurttaşlarının onuruna saldıran ve topluluklarımızın güvenliğini tehlikeye atan herkese karşı sesimizi yükseltmeliyiz.” dedi.

Tartışmalara konu olan paylaşım ise şu şekilde;

https://twitter.com/stclairashley/status/1725368186894229943              

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...