Biden olağanüstü toplantıya çağırdı: ABD'den helikopteri düşen Reisi için ilk açıklama

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Biden olağanüstü toplantıya çağırdı: ABD'den helikopteri düşen Reisi için ilk açıklama
İran, Abd, İbrahim Reisi, Haber

Dünya Haberleri

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi taşıyan helikopterin kaza geçirmesinin ardından ABD'den ilk açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığından bir sözcüsü olayı yakından takip ettiklerini söyledi. Beyaz Saray Biden'ın tatilini iptal ettiğini açıkladı. ABD'de Ulusal Güvenlik Konseyi Başkan Joe Biden tarafından olağanüstü toplantıya çağırıldı.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopterinin sert iniş yapması sonrası ABD'den ilk açıklama geldi. 

ABD: YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

ABD Dışişleri Bakanlığından bir sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, ABD yetkililerinin, İran Cumhurbaşkanı Reisi, Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ve bazı yetkililerin de bulunduğu helikopterin İran'a olası sert inişine ilişkin raporları inceledikleri, gelişmeleri yakından takip ettikleri belirtildi.

BIDEN'DAN OLAĞAN ÜSTÜ ÇAĞRI

ABD'de Ulusal Güvenlik Konseyi Başkan Biden tarafından olağanüstü toplantıya çağrıldı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre Biden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan "helikopter kazası"nın ardından haftalık tatilini iptal etti.

Biden, en son Irak'taki İran destekli güçlerin Suriye-Ürdün sınırında bulunan bir Amerikan üssüne düzenlediği saldırıda 3 askerinin ölmesinin ardından Ulusal Güvenlik Konseyi'ni toplamıştı.

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...