Birbirlerini öve öve bitiremediler! İngiltere ve İtalya mülteci karşıtlığında mutabık kaldı

Son dönemlerde göçmenlere karşı uygulamaya koyduğu sert politikalarla dikkatleri üzerine çeken Birleşik Krallık ve İtalya liderleri göçmen karşıtlığında birleştiler. İngiliz Başbakanı Rishi Sunak ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni hükümetlerinin göçmen karşıtı politikalarını öve öve bitiremediler.
İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İtalyan mevkidaşı Giorgia Meloni’yi Londra’da ağırladı.
Sunak ve Meloni Birleşik Krallık ve İtalya arasındaki ikili ilişkileri ele aldı.
İki lider ayrıca Ukrayna-Rusya savaşı, Avrupa’daki güvenlik durumu ve düzensiz göç konularında görüş alışverişinde bulundular.
SUNAK VE MELONI GÖÇMEN KARŞITLIĞI YAPMAKLA SUÇLANIYOR
Hem Birleşik Krallık hem de İtalya son dönemlerde göçmenlere karşı uygulamaya koyduğu sert politikalarla dikkatleri üzerine çekiyor.
Geçen yılın aynı döneminde 8.400 olan göçmen sayısına kıyasla, bu yıl şimdiye kadar yaklaşık 34.000 göçmen İtalya'ya geldi.
11 Nisan'da İtalya, Akdeniz üzerinden ülkeye gelen göçmen sayısındaki artışla başa çıkmak için altı aylık “olağanüstü hal" (OHAL) ilan ettiğini duyurdu.
Sunak, "ikimiz için de ortak olan bir şey" diyerek, Meloni’nin yasa dışı göçle olan mücadelesini takdir etti.
MELONI'DEN SUNAK'A ÖVGÜLER
İngiliz parlamentosunun alt kanadı olan Avam Kamarası, küçük teknelerle Manş Denizi'ni geçen düzensiz göçmenlerle mücadele amacıyla çıkartılmak istenen Yasa Dışı Göç Yasası’na onay verdi.
İçişleri Bakanlığı’nın ülkeye yasa dışı yollarla gelenleri sınır dışı etme görevini üstleneceği yasa tasarısı ile düzensiz göçmenlerin sığınma talebinde bulunmaları neredeyse imkansız hale getirilecek.
Sunak’ın yasa dışı göç ile olan mücadelesini öven Meloni, “İnsan tacirleri ve yasa dışı göçle mücadele, hükümetinizin çok iyi yaptığı bir şey” dedi.
Göçmenlere yönelik sert politikaların "yabancı düşmanlığını" ve "göçmen karşıtı" eğilimleri körükleyebileceğinden endişe ediliyor.