Elon Musk tarih verdi! Mars’a ilk insan 7 sene sonra ayak basacak

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Elon Musk tarih verdi! Mars’a ilk insan 7 sene sonra ayak basacak

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Tesla ve SpaceX firmalarının CEO’su Elon Musk, bir insanın “Kızıl Gezegen” Mars’a ayak basmasının, ömrümüzün sonunda değil 10 sene içinde görülebileceği tahmininde bulundu.

Elon Musk, Twitter’da @SpaceHub_SL adlı kullanıcının “İnsanoğlu Ay’a ilk kez 1969’da ayak bastı, Mars’a ne zaman ayak basacağını tahmin ediyorsunuz?” sorusuna “2029” diye cevap verdi.

Mars’a insanlı seyahat mümkün olursa insanlık tarihinde yeni bir dönüm noktası olacak. Uzaya ilk insan, şimdiye kadar yapılmış en güçlü motorlardan biriyle donatılmış SpaceX Starship roketiyle gönderilecek.

Elon Musk tarih verdi! Mars’a ilk insan 7 sene sonra ayak basacak

Elon Musk'ın Twitter paylaşımı

Roketi geliştirmek için çabalar 2020 senesinden bu yana devam ediyor. Şimdiye kadar fırlatma ve inişle ilgili olarak 4 test yapıldı, her seferinde roket 10 kilometre yükseğe çıktı. SpaceX, Starship ile 2023 yılında Ay çevresinde mürettebatlı bir yolculuk da planlıyor. Japon milyarder ve uzay turisti Yusaku Maezawa da mürettebat arasında olacak.

Musk, Dünya dışında hayat kurulması planlarının öncüleri arasında.



Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...