Filistin, İsrail'in Han Yunus'taki yarım milyon insanı göçe zorladığını açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Filistin, İsrail'in Han Yunus'taki yarım milyon insanı göçe zorladığını açıkladı

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'in göç ettirme politikasından muzdarip on binlerce Gazzeli, güvenli bölge ilan edilen Han Yunus'taki mülteci kamplarına sığınmasına rağmen İsrail saldırılarından korunamıyor. Filistin Dışişleri Bakanlığı, Han Yunus'taki yarım milyon insanın göçe zorlandığını açıkladı.

İsrail, Gazze'nin kuzeyini işgal etme projesinin bir parçası olarak güneyi 'güvenli bölge' ilan etmiş ve yerel halkı buraya göç ettirmişti. Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun yarım milyon Gazzeliyi Han Yunus'tan göç ettirmeye çalıştığını söyledi.

MİLYONLARCA İNSANI ORADAN ORAYA SÜRÜKLÜYORLAR

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentindeki 500 bini aşkın kişiyi kötü koşullar altında tehcire zorladığı belirtildi.

Filistin Dışişleri Bakanlığının X sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, Han Yunus'ta hastaneler ve sağlık kuruluşları da dahil olmak üzere 500 bini aşkın kişiden yaşadıkları yerleri boşaltmalarını istediği ifade edildi.

Filistin, İsrail'in Han Yunus'taki yarım milyon insanı göçe zorladığını açıkladı

Evlerini boşaltarak yollara düşen kadın, çocuk, yaşlı, hasta ve özel gereksinimleri olan kişilerin zor şartlar altında göç ettiğine işaret edilen açıklamada, Gazze'de 2 milyon kişinin "güvenli yer" arayışı içinde sürekli yer değiştirdiğine vurgu yapıldı.

TEMEL İHTİYAÇLARDAN YOKSUN BIRAKIYORLAR

Filistinlilerin göç yolunda askeri kontrol noktalarından ve tanklar arasından geçtiğine ve en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamadıklarına dikkat çekilen açıklamada, İsrail askerlerinin, göç eden ailelerin erkeklerini alıkoyduğu, kadın ve çocuklarını ise sahipsiz bıraktığı kaydedildi.

Açıklamada, Refah'a göç etmeyi başaran ailelerin ise kötü hava koşullarının hüküm sürdüğü kentte sığınacak bir yer ve çadır bulamadığı ayrıca yiyecek, su ve ilaca da erişim sağlayamadığı aktarıldı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...