Güney Afrika'da para nakil aracını soymaya çalışanlara polis müdahale etti: 18 ölü

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar - Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Güney Afrika'da para nakil aracını soymaya çalışanlara polis müdahale etti: 18 ölü

DÜNYA Haberleri  / Ajanslar - Türkiye Gazetesi

Güney Afrika'da para nakil aracı soymak için hazırlık yapan 18 kişilik hırsızlık grubuna polis müdahale etti. Polise silahlarla karşılık veren grup ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 16 erkek ve 2 kadın olmak üzer 18 kişi hayatını kaybetti.

Afrika’nın en zengin ülkelerinden Güney Afrika son yılların en şiddetli çatışması yaşandı. Güvenlik güçleri ile büyük bir soygun gerçekleştirmek için bir araya gelen hırsızlar arasında çıkan çatışmada 18 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Güney Afrika Polis Teşkilatı, bir basın açıklaması yaparak, "Polis yaklaşır yaklaşmaz şüpheli grubun ateş etmeye başladığını ve polisin de karşılık verdiğini” bildirdi.

Açıklamaya göre, 16 erkek ve iki kadın olay yerinde hayatını kaybetti, bir polis de ağır yaralandı.

Olay, Güney Afrika'nın kuzey doğusundaki Limpopo eyaletinde meydana geldi. Mahado polis komiseri Fannie Masemola'ya göre, çatışma bir buçuk saat sürdü. Masemola, "Amacımız onları suç işlemeden önce durdurmaktı" dedi.

PARA NAKİL ARAÇLARINI HEDEF ALIYORLAR

Benzer bir olay geçen yıl da meydana gelmiş ve 10 kişi bir para nakil aracını ele geçirmeye çalışırken öldürülmüştü. Bu kişiler, bir polis helikopterine ateş açarak pilotu yaralamış ve polisin de karşılık vermesine neden olmuştu.

Polis Bakanı Bheki Cele, mayıs ayında para nakil araçlarına yönelik saldırıların yüzde 20 arttığını bildirmişti.

Yılın ilk üç ayında bu türden altmış dört vaka kaydedildi.

GÜNEY AFRİKA’DA SUÇ SALGINI

Dünya bankası verilerine göre Afrika kıtasının en zengin ülkelerinden biri olan Güney Afrika, son yıllarda suç ve şiddet batağına saplanmış görünüyor.

2023 yılının ilk 6 ayında 6 binden fazla cinayetin yaşandığı Afrika ülkesinde güvenlik güçleri, suçla mücadele etmekte zorlanıyor. Salgına dönüştüğü ifade edilen suçla mücadele etmek için acil yasal reformlara gidilmesi gerektiği çağrısı yapılıyor.

1948 ile 1994 yılları arasında azınlık beyazların Apartheid rejimiyle yönettiği ülke, Nelson Mandela gibi simge isimlerin mücadelesi sonrasında siyahilerin kontrolüne geçmişti. Son yıllarda siyahların siyahlara yönelik suçlarına ek olarak politik motivasyonla Güney Afrika’da çiftçilik yapan Afrikaner olarak biline beyaz azınlığa karşı hırsızlık, öldürme ve rehin alma gibi suçlar işleniyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Ajanslar - Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...