Husiler, kargo gemisine el koydu! İsrail'den açıklama geldi: Bizim değil

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Husiler, kargo gemisine el koydu! İsrail'den açıklama geldi: Bizim değil

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yemen'de bulunan İran destekli Husiler, İsrail'e savaş ilan etmişti. Husiler, şimdi de İsrail bandıralı olan bütün gemileri hedef alacaklarını bildirdi. Bu açıklamanın ardından Kızıldeniz'den geçen 'Galaxy Leader' adlı kargo gemisine el konuldu, 22 kişilik mürettebat rehin alındı. İsrail ise geminin kendi ülkelerine ait olmadığını, Türkiye'den yola çıktığını duyurdu.

7 Ekim'den bu yana İsrail ile Filistin arasında savaş sürüyor. İsrail ordusu çeşitli bahanelerle bölgede kadın, çocuk, bebek, yaşlı demeden katliamlar yapıyor. Birçok ülkeden ve gruptan katliamlara karşı tepkiler yükselirken, Yemen'de bulunan Husiler İsrail'e savaş ilan ettiğini duyurdu.  Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Sarea, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırganlığı sona erene kadar özel operasyonlar yürütmeye devam edeceğini açıkladı.

DÜNYAYI UYARDILAR: VATANDAŞLARINIZI GERİ ÇEKİN

Bugün sabah saatlerinde Husiler, İsrail şirketlerinin sahip olduğu ve işlettiği bütün gemileri hedef alacaklarını bildirdi. Konuyla ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Husiler, Yemen'de 22 kişilik mürettebati olan İsrail kargo gemisi Galaxy Leader'a Kızıldeniz'de el koydu. Husilerin Askeri Sözcüsü, tüm ülkelere İsrail gemilerinin mürettebatında çalışan vatandaşlarını geri çekmeleri çağrısında bulundu.

İSRAİL ORDUSUNDAN AÇIKLAMA GELDİ: GEMİ BİZE AİT DEĞİL

İsrail ordusu, X sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, "Yemen yakınlarında, Kızıldeniz'in güneyinde Husiler tarafından bir yük gemisinin kaçırılması küresel ölçekte çok vahim bir olaydır. Hindistan'a gitmek üzere Türkiye'den yola çıkan gemide çeşitli milletlerden siviller çalışmaktadır. Bu bir İsrail gemisi değildir. Gemideki mürettebatta hiç İsrailli yoktur " ifadeleri yer aldı. 

https://twitter.com/IDF/status/1726242707763564828

"OLAYIN ARKASINDA İRAN VAR"

Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada, "Bu, İran'ın özgür dünya vatandaşlarına yönelik saldırganlığında bir sıçramayı ifade eden ve küresel nakliye yollarının güvenliğine ilişkin uluslararası sonuçlar doğuran bir başka İran terörizmi eylemidir."  denildi.

GEMİ İSRAİL'İN EN ZENGİN İŞ ADAMLARINDAN RAMİ UNGER'E AİT

İsrail merkezli Jerusalem'e göre,  el koyulan kargo gemisi bir İngiliz şirketinden bir Japon şirketine kiralandı. İngiliz şirketi kısmen, İsrail'in en zengin iş adamlarından biri olan Rami Unger'e ait.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ömer DEMİR 20 Kasım 2023 01:08

Geminin kime ait olduğu ve kime hizmet ettiğini anlamak mümkün bu mürettabattan öğrenilir. Sahibi israilli ise yada israil'e hizmet ediyor faydası varsa bu eylem çok yerinde ve taktire şahan.

Zafer 19 Kasım 2023 19:16

Husi lerim tebrik ediyorum, tek başlarına kafa tutuyor İsrail'de.

Sonraki Haber Yükleniyor...