İngiliz askeri Ukrayna'ya gidiyor

İngiliz askeri Ukrayna'ya gidiyor
Başlık ResmiIngiliz askeri Ukrayna'ya gidiyor

İngiltere Başbakanı David Cameron, Ukrayna'da yapılacak çok uluslu askeri eğitim tatbikatına İngiliz askerlerinin de katılacağını açıkladı.

Kaydet
|
Londra'da temaslarda bulunan Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk ile Başbakanlık çalışma ofisinde bugün bir araya gelen Cameron, "ABD ile Ukrayna öncülüğündeki 'Rapid Trident' isimli askeri tatbikata İngiliz askerlerinin de katılacağını" söyledi.
20 Temmuz'da başlayacak ve 11 gün sürecek tatbikatla Ukrayna'nın savunma kapasitesinin güçlendirilmesi ve tatbikata katılacak ülkeler arasındaki güvenin artırılması amaçlanıyor.
İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu tatbikata katılımımız, Ukrayna ile diğer Doğu Avrupalı ortaklarımızın toprak bütünlüğüne ve bağımsızlığına olan bağlılığımızı göstermektedir, ayrıca Ukrayna'ya yönelik saldırılara karşı durduğumuzu ortaya koymaktadır" dedi.
İngiltere'den katılacak 50 askeri personelin tatbikat boyunca taktiksel eğitimler vermesi bekleniyor. "Rapid Trident" askeri tatbikatı 1998 yılından bu yana 13'üncü kez yapılıyor. Birleşik Krallık ise tatbikata 9'uncu kez katılacak.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.