İngiltere gıda kriziyle boğuşuyor! Gıda bankalarındaki kuyruklar doldu taştı

Düzenleyen:
İngiltere gıda kriziyle boğuşuyor! Gıda bankalarındaki kuyruklar doldu taştı

DÜNYA Haberleri

İngiltere’de gıda krizi gittikçe büyüyor. Kar amacı gütmeden gıda yardımları yapan gıda bankaları her geçen gün artıyor. Evine gıda götüremeyen milyonlarca kişi bu bankaların önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Bu sıraya giren bir acil durum hemşiresi de evine gıda götürebilmek için her gün bekliyor. Bu sıraya girince kendini ‘Dilenci’ gibi hissettiğini söyleyen hemşire ülkesindeki bu durumdan rahatsız olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan eski İngiltere Başbakanı Gordon Brown "İngiltere gıda bankasına" son verilmesi çağrısında bulundu. Bu durumun artık ‘İnsani mesele’ olduğunu söyleyen Brown, sağlık görevlilerinin mesailerini bitirdikten sonra gıda paketleri için sıraya girmek zorunda kaldıklarını belirtti.

GIDA KRİZİ İNGİLTERE’Yİ VURDU 

Kraliyet Hemşirelik Koleji'nin yıllık kongresinde konuşan Brown, "Binlerce hemşire, yaşam pahalılığı krizi nedeniyle çocuklarını beslemek için öğün atladıklarını bildiriyor." ifadelerini kullandı. 

“KENDİMİ BİR DİLENCİ GİBİ HİSSETTİM” 

Sırada bekleyen bir hemşire ise "O kadar sıkıntılıydım ki kendimi hasta hissettim. Sadece kira ya da yemek ödeyecek param yoktu. Gıda bankası kullanmak zorunda kaldım çünkü dolaplarımda kelimenin tam anlamıyla hiçbir şey yoktu. Kendimi bir dilenci gibi hissettim.” dedi. 

İngiltere gıda kriziyle boğuşuyor! Gıda bankalarındaki kuyruklar doldu taştı

“DURUMUN BU HALE GELMESİ İNANILMAZ” 

Karşılaştıkları manzaraya inanamadıklarını belirten hemşire şu ifadeleri kullandı; 

"Dünyanın en zengin beşinci ülkesinde durumun bu olması neredeyse inanılmaz. Bugün, çok fazla hemşire gıda bankalarında sıraya giriyor. Hemşirelerin uzun mesailer yapması ve ardından yemek kolileri için hastalarının yataklarını terk etmesi fikrinden nefret ediyorum. Elbette ülke olarak gıda bankaları, bebek bankaları ve giyim bankaları ile 2022 yılını bitirmek için gelmedik."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...