İngiltere'de Prens Charles korkusu

İngiltere'de Prens Charles korkusu

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de veliaht Prens Charles'ın tahta geçmesi halinde geleneklerin aksine 'politikaya karışan bir kral' olacağı endişesi artıyor.

İngiltere Eylül ayında Kraliçe 2. Elizabeth'in 'tahtta en uzun süre kalan hükümdar' unvanını kazanmasını kutlamaya hazırlanıyor. 88 yaşında olan Kraliçe'nin tahtı kime bırakacağı konusunda ise merak giderek artıyor.
VARİS PRENS CHARLES ENDİŞELERİ
Time dergisinden Catherine Mayer'in yazdığı biyografiye göre tahtın ilk sıradaki vârisi 66 yaşındaki Prens Charles.. Ancak küresel ısınma, ekoloji, mimarlık tutkuları bilinen Prens Charles'ın tahta geçmesi durumunda 'politikaya müdahaleci' davranacağı endişe oluşturuyor.
BAKANLARA MEKTUP YAZIYOR
Köklü gelenek gereği İngiltere'de devlet başkanlığını monarşi tamamen sembolik görevler çerçevesinde üstleniyor. Fakat bakanlara iklim değişikliği gibi konularda yazdığı mektuplarla bunun aksi bir tablo çizen Prens Charles'ın tahta geçerse müdahaleleri artıracağı konuşuluyor.
"DEVLET BAŞKANLIĞINI BİR DELİ ELE GEÇİREBİLİR"
Charles'ın kısıtlı temsiliyetin dışına çıkacağı kaygısını muhafazakar The Spectator dergisinde gazeteci Nick Cohen de seslendirdi. Cohen, "Monarşiyi savunanlar tahta aday olunamamasını, devlet başkanlığının 'bir delinin' ele geçmemesinin garantisi olarak savunur. 3. Charles o deli olabilir. Meclis, kraliyetin siyasete ve kamu hayatına ne kadar karışabileceğinin kurallarını belirlemeli" dedi.
Geçtiğimiz aylarda "Kral 3. Charles" oyununun afişinin, Charles'ı ağzını kapatan bir bantla göstermesi nedeniyle metro istasyonlarından kaldırılması talep edilmişti.
KAYNAK: SABAH

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...