İran'ın İsrail'e saldırısı sonrası Biden'dan ilk hamle! Beyaz Saray'a geçti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İran'ın İsrail'e saldırısı sonrası Biden'dan ilk hamle! Beyaz Saray'a geçti

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İran'ın İsrail'e başlattığı saldırının ardından ABD Başkanı Joe Biden, tatilini yarıda bırakıp Beyaz Saray'a geçti. Oval Ofis'ten ulusa sesleniş konuşması yapmayı planladığı ancak bu konuşmanın iptal edildiği belirtilen Biden, "İsrail'in güvenliğine olan taahhüdümüz sarsılmaz" dedi.

İran'ın İsrail'e İHA'larla başlattığı saldırı sonrası tüm dünya gözünü Orta Doğu'ya çevirdi. ABD Başkanı Joe Biden, tatilini yarıda keserek Washington'a döndü, hava saldırısıyla ilgili gelişmeleri ulusal güvenlik ekibiyle Beyaz Saray'daki Durum Odası'ndan takip etti.

ÖNEMLİ İSİMLERE BİR ARAYA GELDİ

Durum Odası'nda İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili Savunma Bakanı Lloyd Austin, Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Genelkurmay Başkanı General Charles Brown, CIA Direktörü Bill Burns ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan gibi isimlerle bir araya gelen Biden, gelişmeleri anlık takip etti.

ABD Başkanı Biden, Beyaz Saray'daki Durum Odası'nda (Situation Room) ulusal güvenlik ekibiyle yaptığı toplantıdan bir kareyi X'teki hesabından paylaştı.

"İSRAİL'İN GÜVENLİĞİNE OLAN TAAHHÜDÜMÜZ SARSILMAZ"

Biden, paylaşımında, "İran'ın İsrail'e yönelik saldırıyla ilgili son durum için ulusal güvenlik ekibimle bir araya geldim. İran ve onun uzantılarının tehditlerine karşı İsrail'in güvenliğine olan taahhüdümüz sarsılmaz" açıklamasında bulundu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, yaptığı yazılı açıklamada, "İran, İsrail'e karşı bir hava saldırısı başlattı. Başkan Biden'ın mesajı net: İsrail'in güvenliğine olan desteğimiz sarsılmaz. ABD, İrail halkının yanındadır ve İran'dan gelen tehditlere karşı onların savunmalarını desteklemektedir" ifadelerini kullanmıştı.

ABD Başkanı Biden'ın bugün Beyaz Saray'a dönerek gelişmeleri ulusal güvenlik ekibiyle yakından takip ettiğini belirten Watson, ABD'li yetkililerin İsrailli muhataplarıyla her an irtibat halinde olduğunu kaydetmişti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...