Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog kendi halkına isyan etti! "İyice hayvanileştiniz..."

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog kendi halkına isyan etti!

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Batı Şeria’daki İsrailli yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi. “Anarşist bir güruhun korkunç şiddetine tanıklık ediyoruz” diyen Herzog, İsrail toplumunda “korkunç bir hayvanileşme süreci” yaşandığını söyledi.

Özetle
Kaydet
a- | +A

Batı Kudüs'te düzenlenen bir programda konuşan Herzog, İsrail toplumunda "korkunç bir vahşetin yayıldığını" belirtti. Herzog, fanatik Yahudilerin Müslüman ve Hristiyan Filistinlilerin kutsallarını hedef aldığını, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistin topraklarını gasbeden İsrailli çetelerin saldırılarının "korkunç" düzeyde arttığını itiraf etti.

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog kendi halkına isyan etti! "İyice hayvanileştiniz..."
Başlık Resmiİsrail Cumhurbaşkanı Herzog kendi halkına isyan etti! "İyice hayvanileştiniz..."

HAYVANİLEŞME SÜRECİ YAŞANIYOR

Söz konusu vahşetin çevreden merkeze doğru yerleşmeye başladığına işaret eden Herzog, "İsrail toplumunun kenar mahallelerinde korkunç bir hayvanileşme süreci yaşanıyor. Tutuklanan ve sorgulananların hiçbir hakkı olmadığını düşünen bir avuç insanın hayvani davranışlarına maruz kalıyoruz." ifadelerini kullandı.

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog kendi halkına isyan etti! "İyice hayvanileştiniz..."
Başlık Resmiİsrail Cumhurbaşkanı Herzog kendi halkına isyan etti! "İyice hayvanileştiniz..."
ÖNERİLEN HABERLER
Batı Şeria
DÜNYA

Batı Şeria'da İsrail zulmü! Düğünü basıp Filistinli damadı alıkoydular

BEN-GVİR TEPKİ GÖSTERDİ

Herzog'un ifadelerine, Gazze'deki ablukayı kırmak ve insani yardım ulaştırmak için yola çıkan ve İsrail tarafından uluslararası sularda hukuk dışı şekilde alıkonulan Küresel Sumud Filosu aktivistlerine yönelik kötü muameleyi öven ve görüntülerini paylaşan İsrail aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir tepki gösterdi.

ÖNERİLEN HABERLER
Türkiye dahil 8 ülkeden İsrailli Bakan Ben-Gvir
DÜNYA

Türkiye dahil 8 ülkeden İsrailli Bakan Ben-Gvir'e sert tepki! "Kabul edilemez"

Ben-Gvir, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda, "İsrail Devleti’nin yüzbinlerce vatandaşını hayvan olarak nitelendiren bir cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanlığı görevine layık değildir." iddiasında bulundu.

Sumud Filosu aktivistlerine yönelik kötü muameleyi savunan aşırı sağcı bakan, İsrail hapishanelerine giderek Filistinli esirlere yönelik ihlalleri kameralar önünde gözler önüne sermesi ve Filistinli esirlere yönelik kötü muameleyi desteklemesiyle biliniyor.

İnsan hakları örgütleri, Ben-Gvir'in bakanlığı döneminde İsrail hapishanelerinde Filistinli esirlere yönelik sistematik işkencenin arttığı ve şartların kötüleştiğini aktarıyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.