İsrail, Esad'ın generaline suikast düzenlemiş

İsrail, Esad'ın generaline suikast düzenlemiş
Başlık ResmiIsrail, Esad'in generaline suikast düzenlemis

İsrail'in Suriyeli bir generale 2008'de özel bir operasyonla suikast düzenlediği ortaya çıktı.

Kaydet
|
Suriyeli tuğgeneral Tartus kentinde İsrail deniz komandoları "Shayetet 13" üyeleri tarafından başından vurularak öldürüldü.
CIA eski çalışan Edward Snowden tarafından sızdırılan belgelere göre, Suriyeli tuğgeneral Muhammed Süleyman Tartus kenti yakınlarında deniz kenarında bulunan evinde öldürüldü.
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a yakın isimlerden biri olan tuğgeneral Muhammed Süleyman bir grup İsrailli komando tarafından akşam yemeği sırasında hedef alındı.
Suriyeli tuğgeneral Süleyman'ı başından ve boynundan vuran İsrailli komandolar, botlarla olay yerinden ayrılarak deniz yoluyla ülkelerine döndü.
2008 yılında Hizbullah'ın en önemli isimlerinden İmad Muğniye de Şam'da düzenlenen suikastte hayatını kaybetmişti. Şam yönetimi ve Hizbullah bu suikastten de İsrail'i sorumlu tutmuştu.
KAYNAK: NTV
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.