İsrail, Etiyopya'dan vatandaşlarını tahliye etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İsrail, Etiyopya'dan vatandaşlarını tahliye etti

DÜNYA Haberleri

Son dakika haberleri: İsrail, 13 vatandaşını çatışmaların yaşandığı Etiyopya’nın Amhara bölgesinden tahliye etti.

İsrail'in Etiyopya’da ordu ile yerel milisler arasında çatışmaların şiddetlendiği Amhara bölgesinden 13 vatandaşını tahliye ettiği belirtildi. İsrailli PassportCard sigorta ile Magnus Uluslararası Arama ve Kurtarma şirketi, İsrail Dışişleri Bakanlığının girişimleri ve Etiyopya yerel yönetimleriyle koordineli olarak bir tahliye operasyonu gerçekleştirdiklerini duyurdu.

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

İki şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, Amhara bölgesinin Dabarik kentindeki 13 İsrailli ve diğer 7 yabancı uyruklu kişi, kuzeydeki Tigray Bölgesi'nin Şire kentine tahliye edildi. Bu kişiler daha sonra başkent Addis Ababa’ya nakledildi.

İsrail Aliya ve Entegrasyon Bakanı Ofir Sofer, hafta başında, Amhara bölgesindeki çatışmalar nedeniyle İsrail’in Etiyopya'daki olağanüstü hali yakından takip ettiğini bildirmişti. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...