İsrail Refah'ta sivillerin evlerini bombaladı, ölü ve yaralılar var

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'in topyekün abluka altına aldığı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları aralıksız olarak devam ediyor. İşgal güçlerinin hedefi ise yine siviller oldu. Savaş uçakları Refah'ın farklı yerlerinde 4 evi bombaladı. Filistin resmi ajansı WAFA, ölü ve yaralıların olduğunu duyurdu, işte bölgede son durum...

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırılar sürüyor. İsrail ordusu, bütün dünyanın tepkisine rağmen Filistinlilerin sığındığı Refah’ı bombalamaya devam ediyor. 

İsrail Refah'ta sivillerin evlerini bombaladı, ölü ve yaralılar var - 1. Resim

EVLERİ BOMBALADILAR, ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail savaş uçakları Refah'ın farklı yerlerinde 4 eve hava saldırısı düzenledi. Saldırıda ölen ve yaralananlar oldu. İsrail'in Refah'ın doğusundaki El-Cenine Mahallesi'ndeki bir eve düzenlediği hava saldırısında ise İlin el-Asamine adlı kız çocuğu hayatını kaybetti. 

İsrail Refah'ta sivillerin evlerini bombaladı, ölü ve yaralılar var - 2. Resim

EL-EMEL HASTANESİ'Nİ TOPRAK BARİYERLERLE KAPATTILAR

Öte yandan İsrail güçleri, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus şehrindeki El-Emel Hastanesi'ni toprak bariyerlerle kapatarak sağlık ekipleri ve hastaları oradan ayrılmaya zorladı.

İsrail Refah'ta sivillerin evlerini bombaladı, ölü ve yaralılar var - 2. Resim

Dün de Refah kentinde bulunan Kuveyt Hastanesi'nin yakınında Farra ailesine ait bir ev bombalanmıştı. Saldırı sonrası evde alevlere teslim olmuştu. 

İsrail Refah'ta sivillerin evlerini bombaladı, ölü ve yaralılar var - 4. Resim

 

İSRAİL, BM KARARINA RAĞMEN "KATLİAMA DEVAM' EDİYOR

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK), Gazze’de ateşkes kararına rağmen İsrail ordusu katliamlarına devam ediyor. İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz BMGK’nın kararının “İsrail için operasyonel önemi olmadığını” öne sürerek, Gazze’de saldırılarına devam edeceklerini belirtti. Gece boyunca saldırılarına devam eden İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentindeki Musbih bölgesinde Ebu Nukira ailesinin evini bombaladı.

İsrail Refah'ta sivillerin evlerini bombaladı, ölü ve yaralılar var - 5. Resim

Saldırıda, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 15 Filistinli öldü, onlarca kişi de yaralandı. Bir başka katliam ise Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa Hastanesinin çevresinde yapıldı. Yine bir evi bombalayan İsrail ordusu burada da “Ebu Hasira” ailesinden 30 kişiyi katletti. 

İsrail Refah'ta sivillerin evlerini bombaladı, ölü ve yaralılar var - 6. Resim

ABD: REFAH’A SALDIRI OLMAMALI

BMGK’deki ateşkes teklifini veto etmeyen ABD’ye tepki gösteren İsrail Başbakanı önümüzdeki hafta Washington’a yapacağı ziyareti erteleyerek tepkisi göstermişti. İsrail’e daha fazla silah ve mühimmat tedarik etmek için ABD’de bulunan İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi. Refah’ta bulunan 1,4 milyondan fazla Filistinli sivili daha da tehlikeye atacak büyük bir kara operasyonuna karşı olduğunu tekrarlayan Blinken “Kara operasyonuna alternatifler mevcut” ifadesini kullandı.

“BAĞLAYICI DEĞİL”E TEPKİ

Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) ile bazı üye ülkeler, ABD’den gelen “ateşkes talep eden karar bağlayıcı değil” şeklindeki açıklamalarına tepki yağdı. İngiltere’nin BM Daimî Temsilcisi Barbara Woodward, BMGK kararının uygulanması gerektiğinin altını çizdi. BM Sözcü Yardımcısı Farhan Haq “Bütün BMGK kararları uluslararası hukuktur. Uluslararası hukuk nasıl bağlayıcıysa BMGK kararları da o şekilde bağlayıcıdır” diye konuştu. Ürdün’ün BM Daimî Temsilcisi Mahmoud Daifallah, BM Şartı’nın 25. maddesine göre alınan kararın bağlayıcı olduğunu belirtti.  BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de karar alındıktan sonra yaptığı paylaşımda “Bu tasarı mutlaka uygulanmalıdır, başarısız olması affedilemez” vurgusunda bulunmuştu.

GÖRÜŞMELER ÇIKMAZA GİRDİ

İsrail heyeti, Mısır ve Katar’ın arabuluculuğunda Gazze’de ateşkes, rehine ve tutukluların serbest bırakılmasıyla ilgili Katar’ın başkenti Doha’da yaptığı görüşmelerden istediği sonucu alamadığını açıkladı. İsrail heyeti müzakerelerin çıkmaza girdiğini belirterek Doha’dan ayrıldı.

İsrail Refah'ta sivillerin evlerini bombaladı, ölü ve yaralılar var - 7. Resim

GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 32 BİNİ AŞTI

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 32 bin 414'e, yaralı sayısının da 74 bin 787'ye ulaştı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...