Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İsrail'de alarm sistemi yeniden devreye girdi! İran 9 balistik füze yolladı

İsrail - İran arasında gerilim tırmanıyor, İran gece boyu balistik füzeleri peş peşe gönderdi. İsrail ordusundan gelen son açıklamada alarmların devreye girdiği, füzelerin ise hava savunma sistemleri tarafından engellendiği aktarıldı.

Kaydet
a- | +A

İsrail’in İran’a düzenlediği hava saldırılarının ardından başlayan gerilim hız kesmeden devam etti. Tahran ve Tel Aviv'de bombalar yağarken 2 tarafta da üst düzey alarm verildi. Dünyanın endişeli gözlerle yakından takip ettiği yeni savaşta son gelişmeler dikkat çekti. Son açıklama ise İsrail ordusundan geldi.

BAKMADAN GEÇME
İran füzelere nükleer başlık yerleştirmeyi başardı mı? Trump zirveyi yarıda kesti, Güvenlik Konseyi
HABER

İran füzelere nükleer başlık yerleştirmeyi başardı mı? Trump zirveyi yarıda kesti, Güvenlik Konseyi'ni topluyor

BALİSTİK FÜZELER ENGELLENDİ!

İsrail ordusu, İran'dan yaklaşık bir saat arayla atılan füzeler nedeniyle ülkenin çeşitli bölgelerinde alarmların devreye girdiğini belirtti. Açıklamada, füzelerin hava savunma sistemleri tarafından engellendiği kaydedildi.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, herhangi bir yaralanma vakasının bildirilmediğini duyurdu.

BAKMADAN GEÇME
"Son fırsatınız olabilir" Ülkeler vatandaşlarını İsrail
HABER

"Son fırsatınız olabilir" Ülkeler vatandaşlarını İsrail'den tahliyeye başladı

9 FÜZE PEŞ PEŞE ATEŞLENDİ

İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesi, ilk dalgada 3 ila 5, ikinci dalgada ise 1 füzenin ateşlendiğini aktardı.

İsrail ordusu, saat 02.00 sularında ülkenin kuzeyinde tespit edilen insansız hava araçlarının da engellendiğini iddia etti.

İSRAİL VE İRAN ARASINDAKİ GERİLİM

İsrail, 13 Haziran'da İran’ın farklı kentlerindeki nükleer tesisler başta olmak üzere ordunun üst komuta kademesini de hedef alan geniş çaplı saldırılar düzenledi.

İran Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve bazı üst düzey komutanlar ile 9 nükleer bilim insanı saldırılarda ölürken, toplam sivil kaybı 224 olarak açıklandı.

İran ordusunun İsrail’e balistik füzelerle yaptığı misillemede 24 kişinin öldüğü, 500'den fazla kişinin yaralandığı aktarıldı.

Türkiye başta olmak üzere çok sayıda ülke İsrail'i kınadı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.