İsrail'de binlerce kişi Netanyahu'nun konutuna yürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İsrail'de binlerce kişi Netanyahu'nun konutuna yürüyor

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana katliam yapan İsrail Başbakanı Netanyahu'ya karşı binlerce kişi ayaklandı. İsrailli esirlerin aileleri başta olmak üzere binlerce Yahudi, Netanyahu'nun konutuna doğru yürüyüşe başladı.

7 Ekim'den bu yana 45 km'lik Gazze Şeridi'nde katliam gerçekleştiren İsrail Başbakanı Netanyahu esir takası ve ateşkes anlaşmasına karşı kapısını kapatmaya devam ediyor. Taraflar görüşmelerini sürdürürken İsrail, Hamas'ın elindeki esirleri kasten öldürüyor. Gazze'de 70'ten fazla esir İsrail'in saldırılarında ölürken, binlerce kişi Netanyahu'nun konutuna yürümeye başladı.

BİNLERCE KİŞİ NETANYAHU'NUN KONUTUNA YÜRÜYOR

İsrail’de esir protestoları ve Başbakan Binyamin Netanyahu’ya tepkiler sürüyor. Gazze Şeridi’nde esir tutulanların yakınları ve onlara destek vermek isteyen binlerce kişi Gazze Şeridi sınırında yer alan Re’im kasabasında toplanarak Kudüs’teki Başbakanlık Konutu’na yürüyüş başlattı.

İsrail'de binlerce kişi Netanyahu'nun konutuna yürüyor - 1. Resim

Hükümetten esir anlaşması talep eden göstericiler, üstünde esirlerin fotoğraflarının olduğu “onları hemen evlerine geri getirin” yazılı pankartlar taşıyarak Netanyahu hükümetine tepki gösterdi.İsrail'de binlerce kişi Netanyahu'nun konutuna yürüyor - 2. Resim

Öte yandan 24 Kasım'da 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani arada" 240 Filistinli mahkumu serbest bırakması karşılığında 100'den fazla İsrailli ve yabancı rehine serbest bırakıldı.

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...