Kakhovka barajı sonrası Ukrayna'dan karşı saldırı: Donetsk'te bir köy kurtarıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Kiev, Rusların Kakhovka barajını Ukrayna'nın ilerlemesini engellemek için havaya uçurduğunu söyledi. Zelenskiy'nin saldırı ve savunma faaliyetlerinin başlamasının ardından Ukrayna güçlerinin Donetsk'te bir köyü kurtardığı anlar kameralara yansıdı.

Rus lider Vladimir Putin'in 24 Şubat 2022'de verdiği askeri harekat emri ile Ukrayna topraklarında başlayan işgal girişimi sürüyor. Yaşanan süreçte iki taraf da geri adım atmazken, binlerce Ukraynalı yerinden oldu ve can kayıpları verildi. Son günlerde ise Kakhovka barajının havaya uçurulması dünya basınının gündemine düştü.

İKİ TARAF DA BİRBİRİNİ SUÇLADI

Ukrayna Savunma Bakanlığından pazar günü yapılan açıklamada, Rusların Kakhovka barajını Ukrayna birliklerinin geçen yıldan beri Rus işgalinde olan güney Herson bölgesinde ilerlemesini durdurmak için havaya uçurduğu söylendi.

Moskova ise barajın yıkılmasından Ukrayna'yı sorumlu tuttu. Kurtarma çalışmaları sürerken her iki taraf da diğerini sivilleri bombalamakla suçladı.

SEL SULARI BÖLGE SAKİNLERİNİ MAĞDUR ETTİ

Reuters'ın haberine göre; Savunma Bakanlığı tarafından Telegram'da paylaşılan gönderide, "Kakhovka hidroelektrik santralindeki patlama, görünüşe göre Ukrayna Savunma Kuvvetlerinin Herson bölgesinde bir saldırı başlatmasını engellemek amacıyla gerçekleştirilmiştir" dendi.

Barajın yıkılmasının ardından kasaba ve köyler sel suların teslim oldu ve bölge sakinleri mahsur kaldı.

UKRAYNA DONETSK'TE İLERLİYOR

Ukrayna Kara Kuvvetleri pazar günü yaptığı açıklamada, ayrıntı vermeyerek Ukrayna askerlerinin Donetsk bölgesindeki Blahodatne köyünü kurtardığını söyledi. Yayınlanan bir videoda birkaç Ukraynalı askerin ağır hasar görmüş bir binanın penceresine Ukrayna bayrağı diktiğini gösterdi. (Kaynak: Reuters)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...