Kremlin'den Ukrayna savaşının ne zaman biteceğine ilişkin açıklama

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kremlin'den Ukrayna savaşının ne zaman biteceğine ilişkin açıklama

DÜNYA Haberleri  / AA

Kremlin sözcüsü Peskov, "saldırılar ne zaman sona erecek?" sorusuna 'Batı'dan sorularımıza yanıt istiyoruz, ondan sonra her şey biter.' cevabını verdi.

Rusya-Ukrayna krizi devam ederken taraflar dün Antalya Diplomasi Formunda çözüm bulmak için buluşmuş ancak görüşme yine olumsuz sonuçlanmıştı. Rusya saldırıları nedeniyle sorumluluk almayıp NATO'yu suçluyor ve Ukrayna'da sivillerin olduğu bölgeleri bombalamaya devam ediyor.

'NATO GÜÇLERİNİ YAKINIMIZA KONUŞLANDIRDI'

Kremlin Sözcüsü Peskov konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Rusya'nın defalarca güvende olmadığını hissettiğini ancak Batı'nın bu konuda yanıt vermediğini belirten Peskov, "NATO ülkeleri güçlerini batı sınırımıza yakın konuşlandırdı" dedi.

'SORULARA CEVAP İSTİYORUZ'

Ukrayna konusundaki endişelerini defalarca ilettiklerini ancak yanıt alamadıklarını vurgulayan Peskov, "Sorularımıza yanıt istiyoruz,ondan sonra herşey biter" diye konuştu.

Peskov "Ukrayna'ya kendi insanlarını öldürmemesi konusunda baskı yapmasını Batı'ya defalarca söyledik" dedi.

ORTADOĞU'DAN 20 BİN GÖNÜLLÜ SAVAŞÇI

Kremlin Sözcüsü "Suriyeliler Rusya için Ukrayna'da savaşmaya gönüllü olabilir" dedi ve ekledi:

"Hiçbir Rus Rus olmaktan utanmaz, eğer utanıyorsa gerçek Rus değildir."


 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...