Kuveyt Meclisi'nden Kuran-ı Kerim'e hakarete izin veren ülkelere ekonomik yaptırım kararı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kuveyt Meclisi'nden Kuran-ı Kerim'e hakarete izin veren ülkelere ekonomik yaptırım kararı

DÜNYA Haberleri

Kuveyt Meclisi, Batı ülkelerinde Kuran-ı Kerim'e yönelik saldırıların artması nedeniyle tavsiye kararı aldı. Karar uyarınca Kuran'a hakaret edilmesine izin veren ülkelere ihracat ve ithalata yasaklama getirilmesi tavsiye ediliyor.

Kuveyt Meclisi, Kuran-ı Kerim'e hakaret edilmesine müsaade eden ülkelere yönelik ekonomik yaptırım tavsiye kararı aldı. Karara göre söz konusu ülkelere ihracat ve bu ülkelerden mal alınmasının yasaklanması tavsiye ediliyor.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Kuveyt Millet Meclisi, Kur'an-ı Kerim'e hakarete müsaade eden ülkelere ihracatın ve bu ülkelere ait ürünlerin satışının yasaklanması dahil bir dizi tavsiye kararı aldı.

Mecliste dün yapılan oturumda, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına müsaade edilmesine tepki olarak Dışişleri Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Enformasyon Bakanlığına bazı tavsiyelerde bulunuldu.

Meclisin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanlığından "İslam dinine hakaretin suç sayılması ve Allah'a, peygamberlere ve Kur'an-ı Kerim'e hakaret edenler aleyhine uluslararası mahkemelerde dava açılmasına imkan tanıyan kanunların çıkarılması için uluslararası mahfillerde üzerine düşeni yapması" istendi.

Kuveyt Meclisi'nden Kuran-ı Kerim'e hakarete izin veren ülkelere ekonomik yaptırım kararı

''SİYASİ SIĞINMA TALEPLERİ KABUL EDİLMESİN''

Ayrıca Dışişleri Bakanlığına "dine hakaret edenlerin siyasi sığınma taleplerinin kabul edilmemesi" çağrısı yapıldı.

Ticaret Bakanlığına Kur'an-ı Kerim'e ve İslam dinine saldırıya müsaade eden ülkelerin piyasada, ticaret merkezlerinde ürünlerinin satışının yasaklanması için karar çıkarma tavsiyesinde bulunuldu.

Aynı şekilde Ticaret Bakanlığından "İslam dininin esaslarına saldırıya müsaade eden, bunu kişisel özgürlük kabul eden ve hakaret edenleri koruyan ülkelere ihracatın yasaklanması" talep edildi. Söz konusu gerekçelerle ürünleri yasaklanan ülkelerin mallarını satanlara karşı da sert tedbirler alma çağrısı yapıldı.

DİNE HAKARET İÇEREN YAYINLARI KALDIRMAYAN SİTELERE ERİŞİM KISITLAMASI

Enformasyon Bakanlığına "İslam dinine hakaret içeren Youtube, Tik Tok gibi platformlara karşı önlemler alma, hakaret içerikli paylaşımları engellenme" çağrısında bulunuldu.

Söz konusu platformların, Bakanlığın hakaret içerikli yayınları kaldırma talebine olumlu cevap vermemesi halinde belli bir süreyle erişiminin kısıtlanması tavsiyesinde bulunuldu.

İsveç'in başkenti Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika 28 Haziran'da Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmış, menfur olay Türkiye başta olmak üzere uluslararası alanda büyük tepkiyle karşılanmıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...