Maduro'dan insanlığa 'ayağa kalkın' çağrısı: İsrail soykırım yapıyor!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Maduro'dan insanlığa 'ayağa kalkın' çağrısı: İsrail soykırım yapıyor!

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'in Gazze'de bir ayı aşkın süredir devam eden saldırılarına tepki gösteren Venezuela Devlet Başkanı Maduro, "İnsanlık artık ayağa kalkmalı ve İsrail'in Filistin halkına yaptığı soykırıma 'dur' demeli" dedi.

İşgalci İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de katliam yapıyor. Abluka altına alınan bölgeye havadan bomba yağdıran ve sivilleri katleden İsrail ordusu, en az 10 bin Filistinlinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Özellikle kadın ve çocukları etkileyen saldırılar şiddetini her geçen gün artırırken, Güney Amerika ülkesi Venezuela'nın devlet başkanı Nicolas Maduro, soykırıma sessiz kalmadı. 

10 Ekim'de konuşan ve Gazze'de sivillerin yaşadığı binaların bombalandığını belirten Maduro, İsrail'in Filistin halkına karşı 'soykırım' yaptığını söylemişti.  "Maduro ile Daha Fazla" programında Filistin'in Karakas Büyükelçisi Fadi Alzaben'i konuk eden Venezuela Devlet Başkanı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"İNSANLIK BU SOYKIRIMA 'DUR' DEMELİ"

İsrail'in Gazze'de masum insanları hedef aldığını vurgulayan Maduro, "New York Times'da bir makale okudum. Bu makaleyi yazan analist, Gazze'deki durumu Nazilerin Yahudilere yaptığı katliamla kıyaslıyor. Gaz odalarına ilk olarak kadınlar ve çocuklar atılmıştı. Bugün görüyoruz ki, İsrail aynısını Filistin halkına uyguluyor. Kadınlar ve çocuklar korkunç şekilde öldürülüyor. İnsanlık artık ayağa kalkmalı ve İsrail'in Filistin halkına yaptığı soykırıma 'dur' demeli" değerlendirmesinde bulundu.

"İSRAİL YASAKLI BOMBALAR KULLANDI"

Büyükelçi Alzaben de, İsrail'in Filistin halkını bir ayı aşkındır bombaladığını ve 10 binden fazla insanın ölümüne yol açtığını söyledi. Gazze'deki durumun oldukça vahim olduğunu dile getiren Alzaben, "İsrail, saldırılarının yüzde 70'ini kadın ve çocuklara düzenliyor. İsrail, bu süreçte yasaklı bombalar kullandı. Hastaneler, kiliseler, camiler ve mülteci kampları bombalandı" dedi.

Alzaben, Gazze'nin 17 yılı aşkındır her taraftan abluka altında tutulduğunu hatırlatarak, "Şu anda en büyük endişemiz Gazze halkının sonsuza kadar topraklarından sürgün edilmesidir" diye konuştu.

Sosyal medya hesabı X'ten programı paylaşan Maduro, "Venezuela'nın Filistin halkıyla dayanışması kapsamında, Filistin Büyükelçisi Fadi Alzaben'i konuk ettim. Yahudilere, Katoliklere ve Müslümanlara bir kez daha sesleniyorum. Filistin halkına yönelik soykırımın durdurulması için tek ses olalım" mesajını paylaştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...