NATO'dan Putin'in nükleer emrine cevap: Tehlikeli ve sorumsuzca

Düzenleyen: / Kaynak: AA
NATO'dan Putin'in nükleer emrine cevap: Tehlikeli ve sorumsuzca

DÜNYA Haberleri  / AA

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Putin'in nükleer adımını "tehlikeli ve sorumsuzca" şeklinde nitelendirdi. Stoltenberg, "Bu açıklamasını sahadaki durumla birleştirince olay daha da ciddileşiyor" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından birçok ülke Rusya'yı kınadı ve Putin tepkilerin odağına yerleşti. Avrupa Birliği (AB), ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya ve Kanada, Rusya'ya karşı ekonomik yaptırımlar yapacağı konusunda anlaştı ve alınan ortak kararla Rus bankalarının, uluslararası para transferi sağlayan SWIFT sisteminden çıkarılacağı açıklandı.

Batı'nın bu hamlelerine karşın Rusya Devlet Başkanı Putin, nükleer silahlar ve hipersonik füzeleri de kapsayan "caydırıcı güçlerini" özel savaş görevi durumuna geçirmesini emretti. Putin'in kararı büyük yankı uyandırırken NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg konuya ilişkin konuştu. 

'TEHLİKELİ BİR SÖYLEM'

CNN televizyonunda yayımlanan "State of Union" programında açıklama yapan Stoltenberg, Putin'in nükleer silahlar ve hipersonik füzeleri de kapsayan "caydırıcı güçlerini" özel savaş görevi durumuna geçirmesine değindi. Söz konusu adımı "tehlikeli bir söylem" olarak nitelendiren Stoltenberg, "Bu davranış çok sorumsuzcadır" dedi.

'EGEMEN BİR MİLLETE SAVAŞ AÇIYOR'

Stoltenberg, "Rusya sahada bağımsız, egemen bir millete karşı savaş açıyor. Bu açıklamasını sahadaki durumla birleştirince olay daha da ciddileşiyor." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...