Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Netanyahu aday olacak mı? Son anket sonuçları belli oldu!

Netanyahu aday olacak mı? Son anket sonuçları belli oldu!

İsrail Başbakanı Netanyahu, genel seçimlerde yeniden aday olma niyetini açıklayarak, yeniden başbakanlık görevine seçileceğine inandığını söyledi. İsrail basını genel seçimlerin öne çekilmesinin planladığını iddia etti. Son ankete göre, seçimlerin bugün yapılması durumunda Netanyahu'nun partisinin mecliste 52, muhalefet partisinin 58, Arap partilerinin ise 10 sandalye kazanması bekleniyor.

Kaydet
a- | +A

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 2026 genel seçimlerinde yeniden aday olma niyetini açıkladı. Netanyahu, Kanal 14 televizyonuna verdiği demeçte, gelecek seçimlerde Başbakanlık için yeniden aday olma niyeti ve siyasi planlarına ilişkin soruya, "Evet, halkın da desteğiyle kazanacağıma inanıyorum." ifadesini kullandı.

BAKMADAN GEÇME
Dünyanın gözü Ada
HABER

Dünyanın gözü Ada'daki seçimde! Kıbrıs Türkü ya özgürlüğü ya da AB-Rum-İsrail esaretini seçecek

NETANYAHU'NUN 5 AY ÖNE ÇEKECEĞİ İDDİA EDİLDİ!

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberinde, Netanyahu'nun Kasım 2026'da yapılacak genel seçimleri haziran ayına çekmeyi planladığı iddia edilmişti. İsrail'de hükümet, başbakanın tavsiyesi üzerine meclisi feshedebiliyor ve erken seçim çağrısında bulunabiliyor ancak bu kararın cumhurbaşkanı tarafından da onaylanması gerekiyor.

BAKMADAN GEÇME
Gazze için yardımlar kapıda kaldı! Mısır, "Refah Sınır Kapısı açılacak" dedi, İsrail yalanladı
HABER

Gazze için yardımlar kapıda kaldı! Mısır, "Refah Sınır Kapısı açılacak" dedi, İsrail yalanladı

İSRAİL'DE SEÇİM NE ZAMAN?

İsrail'de normal seçim takvimine göre genel seçimlerin Kasım 2026'da yapılması öngörülüyor. Maariv gazetesinin yaptığı son ankete göre, seçimlerin bugün yapılması durumunda Netanyahu'nun partisinin mecliste 52, muhalefet partisinin 58, Arap partilerinin ise 10 sandalye kazanması bekleniyor. İsrail yasalarına göre, hükümet kurmak için 120 üyeli meclisin en az 61 üyesinin desteği gerekiyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.