PKK, İran’dan Kerkük’e 200 terörist taşımış!

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
PKK, İran’dan Kerkük’e 200 terörist taşımış!

Dünya Haberleri  / HABER MERKEZİ

Tahran’ı ve Peşmerge’yi arkasına alan terör örgütü PKK'nın, Kerkük’ü ateşe atma sebebi belli oldu.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Irak’ın kuzeyindeki Türk şehri Kerkük’ün ablukaya alınmasıyla başlayan gerilim, merkezî hükûmetin aldığı kararlar neticesinde kısmen sona erdi. Son tahrikin ana aktörleri olan Peşmerge ve PKK’nın Kerkük üzerinden yaptığı kirli hesaplar gün yüzüne çıktı. Provokasyon öncesi İran’dan 200’ü aşkın PKK-PEJAK teröristlerinin Peşmerge yolu ile Altınköprü hattından Kerkük’e sızdırıldığı öğrenildi. Öte yandan Kürt asıllı emniyet müdürünün görevden alındığı merkezî müdahale, kritik başka birimlere de uzandı.

Başka yöneticiler de değiştirildi. Irak Türkmenleri, PKK ve Peşmerge iş birliği ile kan dökmeye uzanan sürecin haftalar öncesinden planlandığını aktardı. Terör örgütü PKK, uyuşturucu, sahte para basımı, sahte kimlik, medya faaliyetleri, yaralı teröristlerin tedavisi gibi birçok faaliyeti Kerkük’te sürdürmek istiyor. Bunun için özel hastane, radyo ve TV frekansları, stüdyolar ve matbaa tedarikine başlayan PKK, İran’dan PEJAK militanlarını da yine Kerkük’e kaydırmaya başladı. Kerkük çevresinde Taktak, Karaincir, Köysancak ve Altınköprü’de karargâh kuran PKK, aylardır il merkezinde çıkacak kaosu bekliyor. 

Terör örgütünün Kerkük’te yürüteceği faaliyetler için üsleneceği noktalar da hazır hale getirildi. Örgüt, Pençe Ali, Şorav, Rahimava, Dareman, Baruthanı gibi mahallelerde ofis, bina ve dükkanlar satın aldı. Aynı kapsamda ağustos ayı içerisinde Şorav’da KYB, İran ve PKK arasında gizli bir toplantı yapıldığı tespit edildi. Irak kaynakları Kerkük’te bombalı eylemler ve benzeri faaliyetlerin artabileceğine dikkat çekiyor.  

Yapılan tahrikle hedeflenen ülkede yaklaşan seçimler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak gezisini sabote etme ve Basra-Türkiye-Avrupa ticaret yolunu engelleme gibi unsurlar var.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALDIRILDI

Kerkük’te şiddet olayları sonrası uygulanan sokağa çıkma yasağı sona erdi.Hayatını kaybedenlerin sayısı 4’e yükseldi. Öte yandan Irak’ta mahkeme, Kerkük’teki ordu binasının boşaltılması kararını durdurdu.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...