Rus füzesi 5 katlı binaya düştü: 3 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Rusya, Ukrayna'ya gece vaktinde düzenlediği füze saldırısında üç kişi hayatını kaybederken 25 kişi yaralandı. Beş katlı bir konut alev aldı. Ukrayna'dan Rusya'nın fırlattığı 14 seyir füzesinden 10'unun ve İran yapımı dört insansız hava aracından birinin imha edildiği açıklaması geldi.

Ukrayna'nın Dnipropetrovsk bölgesi valisi Salı günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın Kryvyi Rih'de beş katlı bir konut binasını yok eden gece füze saldırılarında en az üç kişinin öldüğünü ve 25 kişinin yaralandığını söyledi.

Beş katlı konut alevler içinde yanarken ekipler binaya müdahalede bulundu. 

Bölgesel hükümet, bazı insanların binada mahsur kaldığını ve şehirdeki başka bir yerde dört kişinin yaralandığını, şehirdeki diğer birkaç binanın vurulduğunu söyledi.

ZELENSKİY VİDEO PAYLAŞTI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy'nin Telegram kanalında yayınlanan bir videoda, ağaçların ve araçların tamamen kömürleştiği ve yanan bir binada alevlerin söndürüldüğü görüldü.

Salı gününün erken saatlerinde, tüm Ukrayna'da hava saldırısı sirenleri çaldı ve ülkenin üst düzey askeri komutanlığı, hava kuvvetlerinin Rusya'nın Ukrayna'ya fırlattığı 14 seyir füzesinden 10'unu ve İran yapımı dört insansız hava aracından birini imha ettiğini söyledi.

Kryvyi Rih'e kaç füzenin isabet ettiği ve Rusya tarafından fırlatılan İHA'ların hedeflerini nerelerden vurduğu henüz netlik kazanmadı.

Kaynak: Reuters

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...