Sinagog hangi dine aittir? Sinagog nedir?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Sinagog hangi dine aittir? Sinagog nedir?

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD'nin New York kentinde bir sinagogun altında yasa dışı inşa edilen tünellerin bulunmasıyla sinagog nedir? Sinagog hangi dine aittir? soruları araştırıldı.

ABD'nin New York şehrinde Hasidik yahudilerin yoğunluklu yaşadığı bölgede bir sinagogun altında gizlice inşa edilmiş  tüneller bulundu. Bu olaydan sonra sinagog hangi dine aittir? Sinagog nedir? soruları araştırıldı.

SİNAGOG NEDİR, HANGİ DİNE AİTTİR?

Sinagog, Yahudilik'te ibadet, din eğitimi ve cemaatin işleri için ayrılan yer veya binaya verilen addır. Yahudilerin toplu ibadet ettiği yerdir. Havra olarak da bilinir. Sinagog yunanca kökenli bir kelime olup ilk dafe Helenistik yahudiler tarafından kullanıldı. Sinagog, 'Bet Midraş' öğrenim yeridir. Ayrıca cemaatin sosyal etkinlikleri içinde toplanılan bir mekandır. 

Türkiye'de Musevi cemaatinin ibadetlerini gerçekleştirmesi için sürekli olarak hizmet veren 20 sinagog vardır. Bunlardan 3'ü sadece yaz aylarında hizmet vermektedir. İstanbul'un en eski sinagogları Ahrida ve Yanbol,15 yüzyıldan beri aralıksız kullanılıyor. 

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...