Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Trump'ın hedefinde bu kez Reuters var: Parayı hemen geri verin

Trump'ın hedefinde bu kez Reuters var: Parayı hemen geri verin
Fotoğraf Başlığı Trump'in hedefinde bu kez Reuters var: Parayi hemen geri verin

ABD Başkanı Donald Trump, bazı medya kuruluşlarını Joe Biden yönetiminden fon almakla suçlayarak, "Radikal solcu Reuters'ın, Savunma Bakanlığı tarafından ‘geniş çaplı sosyal aldatmaca’ çalışması için 9 milyon dolar aldığı ortaya çıktı. Parayı geri verin hemen" ifadelerini kullandı.

Kaydet
a- | +A

ABD Başkanı Donald Trump, bazı ABD haber kuruluşlarının eski Başkan Joe Biden yönetiminden yüklü miktarda para aldığını öne sürerek, bu fonların vergi mükelleflerine iade edilmesi gerektiğini savundu.

Başkan Trump, Truth Social adlı sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımlarda, Reuters, Politico ve The New York Times gibi medya kuruluşlarının federal kurumlar tarafından mali olarak desteklendiğini iddia etti ve bu ödemelerin haber içeriğini etkileme amacı taşıdığını öne sürdü.

BAKMADAN GEÇME
Toplantıya damgasını vurmuştu! Elon Musk’ın oğlunun Trump’a söylediği sözler gündem oldu
HABER

Toplantıya damgasını vurmuştu! Elon Musk’ın oğlunun Trump’a söylediği sözler gündem oldu

"PARAYI VERGİ MÜKELLEFLERİNE GERİ ÖDEYİN"

Trump, ABD'li milyarder Elon Musk’ın başında olduğu Hükümet Verimliliği Departmanının (DOGE) konuyla ilgili verilerine atıf yaparak, "Radikal solcu Reuters'ın, Savunma Bakanlığı tarafından ‘geniş çaplı sosyal aldatmaca’ çalışması için 9 milyon dolar aldığı ortaya çıktı. Parayı geri verin hemen" diye yazdı.

Politico'yu da hedef alarak, kuruluşun neden milyonlarca dolar aldığını soran Trump, "DOGE: Politico'ya hiçbir şey yapmadan neden milyonlarca dolar ödendi? Basını satın mı alıyorlar? parayı vergi mükelleflerine geri ödeyin" ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME
Erdoğan
HABER

Erdoğan'dan Trump'ın Netanyahu ile anlaşmasına tepki: Dünya barışı için büyük tehdit

The New York Times’ın da hükümet fonlarından yararlandığını ima eden Trump, "(Joe Biden yönetimi) Batmakta olan The New York Times'a ne kadar ödedi? Onu ayakta tutan bu para mı? Basını satın alıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.